Inkörningsloggbok

Nu är unghästarnas inkörning avklarad och nu väntar en journal/loggbok på att bli färdigskriven. Här får ni ett litet utdrag:

Vi ställde upp, tog av den elastiska gjorden och la på en hård gjord. Hifi var lite spänd men det gick utan problem att spänna svanskappan. Av det lilla jag såg Cara Mia verkade hon mycket mer spänd. Hästarna släpptes (efter att övriga människor gått in till ytterkanten på grund av säkerheten) och for iväg i galopp. Cara Mia tog några rejäla bocksprång i början och ägnade sig sen åt att bara galoppera, medan Hifi bockade mycket i ungefär ett varv. När de lugnat sig och bara galopperade runt, runt, bytte vi varv och efter några varv fångade vi in dem. Vi plockade av gjorden och skrittade sedan av hästarna genom att le runt dem (Jessica ledde och jag var piskis). Hifi var avslappnad, sänkte huvudet och tuggade. Vi gick efter en stund in i stallet.


Hifi, "vår" unghäst


WOHO! :D

Fick senaste nummret av Hippson i brevlådan idag, bläddrade snabbt igenom och dansade snart därefter en glädjedans (eller nästa i alla fall).

De har skrivit om Equus Pearl UF på s. 70 :D


Favorit



Favorithäst
Favoritpärlpannband
Favoritfotografkomppis Andrea B.

Tävlingsplanering

andra fottat
Jag längtar tills utetävlingarna drar igång! Foto: Andrea Bernro

Ni har väl inte missat att redan nu börja planera in er tävlingssäsong och även sätta upp lite mål?

Själv har jag planerat in mina två första tävlingar (den första blir första helgen i mars), fler proppar fanns inte uppe.

Hullrapport

Jag vet att ni fått se dessa bilderna förr. Framför allt det första har jag hunnit visa ett antal gånger. Men jag kan verkligen inte låta bli att posta dem brevid varandra! Vilken skillnad!


September 2009


Januari 2011

Tömkörning


Mästerkonstnären Melinda har varit i farten igen. Denna gång lite slarvig: inga svarta prickar vid kronranden, inga benskydd, inga stövlar... Listan kan göras lång ;)


Veleda tycker det här med tömkörning är knepigt. Hon förstår inte riktigt vad man ska göra. Jag tog hjälp av mamma idag, så i början fick mamma leda Velle medan jag gick bakom med tömmarna. Efter hand kunde mamma släppa mer på kontakten och slutligen gick Veleda fram själv på spåret! Duktigt!

Vid något tillfälle fick Vellen dock lite ryck och for inåt, men då lättade jag på kontakten på yttertömmen , tog mer i inner och helt enkelt longerade henne lite, innan vi gav oss ut till fyrkanten igen.

Jag ska fråga en av mina lärare på Flyinge vad hon har för knep när hästarna böjer halsen ut och faller inåt med bogarna. Får jag något matnyttigt svar kanske jag delar med mig av det här :)
/Melinda

Glad!

Har ni också sånadär dagar där ni är alldeles jätteglada, helt utan anledning? Det har jag haft idag. Nästan så att man känner sig oförskämd när man går runt och ler hela dagen, när alla runt omkring är trötta och i alla fall inte så glada..

Idag har det i alla fall varit en Flyinge-fredag. Morgonstallstjänst - Unghästinkörning - Ridning. Unghästarna skötte sig kanon idag och vår Hifi började vi tömköra för första gången. Hon tog det hela väldigt lugnt och var så duktigt så! På ridningen hoppade vi lite linjer och studsar. Jag hade Blues och hon tyckte det var skoj! (Jag med för den delen.)

Nu får ni inte veta fler detaljer om dagen - jag har lite jobb med Equus Pearl UF som måste fixas.

140 cm


PUSS! Foto: Andrea Bernro

Woho! Hoppade 140 med Velle på hoppträningen i onsdes. Ett enkelhinder, räcke på medellinjen. Blev ett super srpång och Velle var så duktig!

RSS 2.0