En favoritbild...


Bilder från hoppträningen

Hoppningen igår gick bra. Bz var lite seg och försökte komma undan lite under framridningen, men han blev bara bättre och bättre. Tillslut var han sig lik igen. Idag fick vi till taxeringen och galoppombytena, vilket jag är nöjd med.

Här är lite bilder som Fia har fottat. Stort tack att jag får visa upp dem!


silversvans

Min min säger att det är ROLIGT!
En halv gängtapp som brodd?

Idag var det äntligen dags för hopplektion för Petra igen. Eftersom det har varit så fint väder den sista tiden skulle vi vara på gräsbanan. Ni vet vad det betyder? Broddar!

Baltazar var fortfarande i hagen när vi kom, så vi tog in honom och lät han äta lite i boxen. För att spara tid började jag gänga. Smart.
När Baltazar hade ätit upp och började leta efter hö, ville han inte stå snällt och bli gängad. Han ryckte undan hoven och satte ner den i halmen, med gängtappen i. Oh my god, tänkte jag och mitt hjärta stannade. Snabbt  var jag framme vid hans hov och till min lättnad hittade jag gängtappen i halmen. Fast den var halv. Andra halvan satt i Baltazars broddhål och gick inte att få loss.

Lyckligtvis lyckades jag, med hjälp av lite riktiga verktyg, få ut metallpinnen efter hopplektionen. Det positiva i det hela är att jag har fått en mycket bättre gängtapp!


Ett vitt berg?

När vi åkte till östa tyskland på tävling, fick jag se mycket natur. Bland annat ett stort, vitt berg. Wow, vad är det? tävkte jag och tittade förundrat på det stora, vackra berget.

Som om Fabian hade läst mina tankar, berättade han:
-Det där är Tysklands största saltberg. Man utvinner salt (NaCl) ur det.

Fast såklart, han sa det på Tyska.

Dojjan är skabbigIgår var det vaccinering i Arlövs klubbstuga. Alla mina vuxa skulle få Myxo-vaccin. Dessutom behövde Dojjan Ivomec. Han har fått mjällkvalster och är lite skabbig.
Även Wolfram "Våfflan" och Niob "Bamse" var där. De såg ut att må bra båda två och de nya ägarna är nöjda med sina kaniner. Roligt!

Tecken på mjällkvalster
# Kala fläckar på ryggen
# Tappar päls
# Mjäll-liknande flagor i huden

Behandling
# Veterinär ger spruta med Ivomec 3 gånger med en veckas mellanrum mellan varje.
# Schampo finns. Dock ej något jag rekommenderar då det ej är optimalt att tvätta kaniner.

Att tänka på
# Väldigt smittsamt. Se till att inte klappa andra kaniner efter att man handerat dej sjuka utan att ha tvättat händerna emellan.
# Kaniner med mjuk, inte så stäv, päls drabbas lättast.


1 påse skräp och 3 med saker som skulle hem

Hallå allihopa!

Det blev inga knoppar igår - jag hade annat och göra under de 4 timmar jag var i stallet. Ridning, städning, strö boxen. Städningen tog mest tid om jag säger så. Dessutom cyklade jag både fram och tillbaka till stallet. Det var varmt.

Men det kommer ju nya dagar då jag kan knoppa!

Förresten, snart är sommarn slut och sen så kommer vintern!

På planeringen: heldag i stallet

Hej allihopa!

Vi hämtade hem Baltazar igår. Det är ganska skönt att ha honom hemma igen - jag är inte van vid att ha hela dagarna fria. Jag ser fram emot att kunna rida igen varje dag. Idag har jag planerat att ha en heldag på stallet. Efter all Falsterboshopping har jag ganska mycket saker där, helt osorterade. Allt ligger i en enda röra! Dessutom tänkte jag öva på Flyingeknopparna. Jag ska försöka bli klar på 20 minuter.. Vi får se hur det går..
/Melinda 


Simply med Flyingeknopp. (Bild från Tysklandresan)

Nu är bara en kvar..

Heej! Nu är det bara en kaninunge kvar - Vismut. De andra är sålda och hämtade.

En kompis till mig, Andrea B, var här och fottade alla små djuren innan de flyttade. Här kommer några bilder :)

Dojjan

Jag och Niob


Wolfram


Vismut


Litium

Provridning av hästar

Hej allihopa!
Baltazar är fortfarande inte såld, men jag har börjat åka ut och provrida lite hästar.
Hittills är Whisky den bästa. Han är en 7årig valack, som inte är så mycket utbildad och har tävlat 110 cm.


10/7-09 Hemfärden

Idag gick jag upp ganska tidigt. Jag packade det sista, gjorde mig iordning, åt frukost och värmde bullar. Jag och Patrick packade ut mina tunga väskor i bilen och körde sedan. Först åkte vi till stallet, där jag sa hejdå till alla människor och hästar, sedan for vi till Osnabrück. Där köpte jag en biljett för hela resan, letade upp rätt perrong och väntade sedan på tåget, som var 10 minuter försenat. Tåget var ganska fullt och jag satt på min resväska i gången. Det var ganska obekvämt, med gick bra under den 1½ h långa resan.

I Hamburg var det tågbyte. Eftersom vi var försenade, fick jag springa till nästa tåg. Det var lite stressigt att hitta rätt. Hamburg har en väldigt stor tågstation! Dock gick det bra och jag om på tåget i tid. Denna gången hittade jag en sittplats och en engelsk familj hjälpte mig att lägga upp väskorna på hyllan. Denna tågresan skulle vara lite längre - 7 timmar eller något sånt. Mellan Tyskland och Danmark åkte hela tåget båt och vi resenärer fick gå upp på däck.

När vi var i Danmark, gick tåget sönder eller något sånt, så vi var tvungna att hoppa av och byta till buss. Det var kaos! Alla försökte trycka sig in i första bussen och där stod för få. Dock kom det fler bussar efterhand, så alla fick tillslut plats. Jag hängde på den engelska familjen och de hjälpte mig att bära en väska. Efter att åkte buss ett tag kunde vi byta till tåg igen och fortsätta resan mot Köpenhamn.

I Köpenhamn fick jag ta ett annat tåg än planerat, vi var trots allt 50 minuter försenade. Än en gång fick jag sitta på min resväska i tågen och även denna gången gick det bra. Där var en sur dansk på tåget som började bråka med biljettkollarna. De tvingade honom att hoppa av, annars skulle de ringa polisen. Tillslut, efter att tåget väntat ett tag, hoppade han av och vi kunde åka vidare.

I Lund mötte mamma mig. Vi köpte lite mat och åkte sedan hem till kaninernao och kissen :)
/Melinda 

9/7-09 Sista dagen

Sista arbetsdagen, men ingen ro för det.

Idag var jag effektiv. vid tolvtiden hade jag klarat av hela min lista utom Bozsa och Parcival, de skulle jag rida senare. Alltså hade jag skrittat Maxima, lett BD, longerat Liebelei och Wienett, satt hästar i hagen och ryktat CS. Då fick jag reda på att Constanze var hos läkaren och inte skulle komma tillbaka mer den dagen. Alltså mer jobb åt mig. CS och Iskia hamnade i skrittmaskinen och Paula longerades.

När jag red Bozsa idag blev det framridning i ridhuset och därefter ridning i hoppaddocken. Hon var lite bråkig och slängde av mig en gång. Tror ni inte att jag landade i största geggapölen dessutom? Som tur var, var det i alla fall mjukt. Etfer ett tag kom Fabian och la upp ett litet kryss som vi hoppade. Det gick bra i början, men sen fick Bozsa nog och började bråka och testa allt möjligt. Hon sket totalt i mig, sprang ut i majsåkern, drog mot stallet, hela tiden halvstegrandes. När jag försökte svänga runt eller piska, sparkade hon bakut. Jag var ganska arg... Till råga på allt ösregnade det dessutom. När jag fick tillbaka henne i hoppaddocken, avslutade vi passet för att fortsätta på kvällen, efter vi haft kunder.

Kunderna var bra, vettiga. Dottern red, men inte mamman. De hade dessutom tagit med en mer kunnig släkting/tränare som hjälpte dem. De ville provrida 3 st - Iskia, Zamparo (ny 5-åring) och Bosza. Jag skulle visa/rida Bosza först och det gick verkligen inte bra. Tjejen beslöt sig för att inte prova henne, klokt beslut. Till mig sa Fabian att Bozsa var totalt fräck och att det inte var mitt fel. När kunderna åkt, skulle jag rida henne igen med inspänningstyglar och martingal. Kunderna vérkade mest gilla Zamparo.

När jag red Bosza igen, blev det först dressyr för Patrick. När det gick bra, gick vi ut och fortsatte dressyren där. Efter ett tag kom Fabian. Jag kan väl inte säga att det gick vidare bra i början. Bozsa vägrade galoppera, kastade sig upp på gräsvallarna och drog mot stallet. När vi kunde galoppera 2 varv (det kvittade hur lång tid det skulle ta) började vi hoppa. I utgången mot stallet stod Patrick med en långpisk. Tillslut gick det bra och vi hoppade en liten bana med 4 hinder på 70 cm. 3 räcken och 1 oxer. Det var förstaa gången Bozsa hoppades med ryttare.

När Bosza var klar, var det Parcivals tur. Jag var något trött och hungrig, men det gick ganska bra ändå. Visserligen druttade jag av i början i skritten. Hade jag varit pigg hade jag varit lite mer beredd och hållt mig kvar. Patrick red lite dressyr på honom innan vi hoppade. Hoppningen gick mycket bättre idag och Patrick sa flera gånger att jag har talang, men måste kämpa lite mer när jag rider. Han tyckte att jag kunde stanna i 4 veckor till och komma hem som en mycket bättre ryttare - eller som han sa, en helt ny. Haha, det går ju tyvärr inte.
/Melinda

8/7-09

Jag inledde arbetsdagen kl 7 med att longera, tvätta och knoppa de tre unga dressyrdamerna Liebelei och de två nya Wienett och Louisa. När jag var klar kom kunder. Därefter blev det löshoppning av Quite Mountain,, Zamparo, Montand, Bozsa och Paula. Jag tror det var alla. Jag ledde även BD idag, med det blev inten ridning. Istället var jag ledig halva dagen.

2 timmar av fritiden tillbringade jag ensam i Warendorf. Där fanns ett "Landsgestüt", ett stall som var undefär som Flyinge är i Sverige. Hingstar, pampiga byggnader och så... Jag var även i centrumet, där jag kollade i affärer, åt glass och fottade lustiga, färgglada hästar som fanns lite överallt. Kul var det!

/Melinda


7/7-09

Idag skrittade jag Maxima och red sedan Bosza i ridhuset. Hon var lite bråkig idag, med funkade bra i alla fall. Efter ett tag kom Constanze och vi gick ut till dressyrpaddocken. Först longerades vi, sen red jag Bosza själv/lös. Hon var helt lugn och skötte sig super.

Idag blev det mycket longering. Zack, zack, zack. 4 hästar avklarade på 2 timmar. 3 av dem var skit och 1 bra. Paula ville bara galoppera, Simply bara stegra och Degato bara bocka. Tack och lov hade jag CS sist och han lydde utmärkt. Att han dessuto är så snygg gjorde ju saken inte sämre. Därefter blev det dressyr på Parcival och lite framlongering av Wienett, som Constanze sedan red.

Innan dagen var slut putsade jag träns och sorterade täcken.Jag har blivit snabb med tränsen nu. Ett tar max 1 min att tvåla, fetta och snurra.

När jag kom hem var jag helt slut. Jag låg på soffan och glodde tv ett tag, innan jag tvingade mig till SCHLECKER för att köpa lite godis. Jag behövde snabb energi för att orka laga riktig mat. Så efter att ha kränkt lite choklad lagade jag "itchy och Scratchy-gryta" med ris. Sen slöade jag på soffan igen.

Senare på kvällen kom Charlene. Då åkte vi och handlade lite mat och vatten. Jag hade återfått mig energi och var pigg resten av kvällen.

/Melinda

6/7-09 "Farlig dag"

Idag var det en "farlig" dag, om man bortser från skritturen på Maxima, longeringen av Degato & CS och ledningen av BD. Bosza red jag ute på dressyrbanon idag. Constanze hade oss på en longerlina och höll fast om något hände. Tur var det, för Bpsza slängde sig och stegrade sig lite flera gånger, men allt gick bra och i slutet slappnade hon av.

Jag och Fabian longerade Simply ute. Det första han gjorde var att stegra sig, rakt framför oss. Kvickt backade vi, gick åt sidan, drev på lte och sedan gick det bra. Som Fabian sa betyder ett inspännd häst som stegrar och slår över en död häst. Men sånt händer ju inte så ofta.

Jag hoppade Parcival idag i hopppaddocken för Patrick. Idag var det hoppning "på riktigt" och det var lärorikt. Parcival är så olika Baltazar och jag behövde rida på ett helt annat sätt än vanligt. Att Parcival dessutom var på skithumör gjorde inte saken bättre. Nej, faktist så druttade jag av en gång, när Parcival tvärnitade, backade och slängde sig åt sigan precis efter att vi hoppat första gången. Jag slog mig inte utan gick och hämtade Parcival (som sprungit sig väg) och sedan var det bara på det igen. Jag red väldigt bakåtlutat och lyckades (med nöd och näppe) hålla mig kvar under de resterande rodeorunder. För den sakens skull hade jag säkerhetsväst. Vi hoppade en bana på ca 90 cm. Parcival var tittig på allt och ingen och jag fick flera gånger ta i som en gris med innenskänkel och höja innerhander för att det överhuvudtaget skulle gå. Patrick gav bra tips och generellt sett gick det bra. Vi kommer hoppa nån gång till denna veckan.

/Melinda

5/7-09

Idag var det ganska mycket jobb, eftersom flera av hästarna som inte tävlades behövdes ridas ordentligt. Å andra sidan fick alla som tävlats ta det lugnt. Jag longerade CS och Paula, som båda skötte sig. BD behövde som vanligt ledan och även det giock bra - tills Constance kom med en annan häst. Då blev det rodeo! BD bockade, stegrade och höll på, men jag häll fast.

Ridningen idag gick väldigt bra, både på Parcival och Bosza. Jag kunde koncentrera mig lite mer på mina händer och inte bara på hästen. En gubbe (kund) som vär där och provred och köpte Maxima såg när jag red Bosza och tyckte det såg fint ut.

/Melinda

4/7-09 Det var halt

Fabian tävlade på morgonen idag. CS gick under namnet Simply, Paula gick under namnet Iskia och Degato fick vara sig själv. Banan var hal efter gårdagens regn, så Paula fick aldrig starta - hon gick itne att brodda. Degato hade bara broddar fram och han halkade. CS var broddad runt om och klarade det bra, han blev faktist placerad. Vetrinären fick behandla 5-6 hästar och avliva en pga "halkskador". Hemskt!

Hemresan gick bra. Fabian fick e plötslig tanke om oljan och åkte och kollade den. Tur var det. Hade vi kört 5 km längre hade motorn pajjat pga oljebrist. Hemma i stallet lastade vi av hästar, utrustning och våra egna väskor. Jag rengjorde släpet och kunde sedan, äntligen, åka hem till Charlene. Då var jag trött, hungrig och solbränd. Dessutom ömmade mig skuldra, eftersom jag fått ett sår där när jag lastade ut CS på tävlingen. Han var ganska galen då och slet sig lite, men det gick bra .)

/melinda

3/7-09 Superponny och REGN

Även idag var jag uppe tidigt. Jag, Constanze och Corina skulle knoppa alla hästar innan tävlingen och halv 10 skulle första hästen starta. Därefter hade Constanze 9 ritter att genomföra i 3 olika klasser. Det hela var alltså ganska stressigt (10-15 minuter mellan varje byte, alltså snabbt sadla, tränsa, ändra nummerlapp och ta hand om den ridna hästen). Allt flöt dock på bra och hästarna var klara i tid. Dessutom hann jag fotta lite.

Tävlingarna gick bra. Simply kom 4a i första klassen, superponnyn Montand vann andra och kom tvåa i sista klassen. Constanze vann för övrigt ett paraply. Passande, det var ju 30 grader varmt och inte ett moln.

Mitt på dagen käkade vi lunch och sedan var det ledighet som gällde. Jag tittade på hopptävlingar och läste 20 år gamla hästtidningar. Constanze sov och Corina körde hem Simply och Liebelei (efter en stunds väntan, bilden hade punka).

På kvällendjorde jag och Fabian iordning CS och gick ner till hoppbanan. Då började det regna. Fabian red in och ställde sig under ett träd och jag sänkte klart hinderna innan jag sökte skydd i dommarbaracken. Det regnade bara mer och mer, så tillslut travade/sprang vi tillbaka till stallet (uppför den 200 m långa backen). Det var riktigt härligt med regn, även om jag blev pisseblöt på en sekund. Väl inne i stallet och med CS i boxen var äventyret inte över. Hästarna var oroliga av allt blixter och dunder och plötsligt rann det vatten ur flera boxar. Taket läckte och flera boxväggar såg ut som vattenfall, bokstavligen talat. Snabbt hämtade vi kvastar, öppnade stallgången och började sopa ut vattnet. Efter 5-10 minuter kom ägarna och tog över. Jag kan nästan garantera att om jag och Fabian inte hade varit i stallet, hade golvet varit täckt med säkert 8-10 cm vatten.

Vi bytte om till torra kläder och gick sedan för att äta på resturangen vid hoppbanan. Det var dock lite problematiskt, det fanns ingen ström. Senare på kvällen var det uppehåll och då hoppade Fabian CS. Sedan var det packning av mina egna grejer, innan jag gick och la mig.
/Melinda

2/7-09 Till östra Tyskland

Uppe med tuppen idag. Jag packade det sista, käkade frukost och skulle sedan bli hämtad. Men nej, Constanze skulle komma senare, så Charlene skulle skjusa mig till stallet. Dock somnade hon och jag hade lite problem med att väcka henne. Tillslut, en timme senare än planerat, var jag i stallet.

Jag började longera Bosza och sen var det packning av lastbilen som gällde. Vi skulle ha med oss 7 hästar; 4 i lastbilen, 1 i transporten bakom lastbilen och 2 i en annan transport, som Patrick skulle köra lite senare. När vi kommit halvvägs, ringde han och berättade att han inte kunde köra - han hade kraschat i ett hinder med Celatos och låg på sjukhuset med en vrickad arm. KAOS! Följande timme ägnades åt att ringa till potentiella förare. Tillslut ställde Corina upp, trots att hon inte hade något tungt släp-körkort.

Resan dit, till Sorga/Bad Liebenstein i östöstra Tyskland, gick bra. Dock tog den lång tid och jag roade mig med att lösa korsord, läsa tidningar och lyssna på gammal tysk folkmusik. Dessutom kollade jag på det underbara landskapet - överallt fanns den berg eller träd och det var väldigt fint.

Framme i den lilla byn lastade vi av hästarna och installerade dem i ett litet stall. Sen fick vi våra rum, som också var fina. Senare på kvällen tränade/red vi hästarna. Eller, Constanze och Fabian red, jag skrittade av och "groomade". Därefter blev det mat och tv-tittande. Det var ju nationshoppning i Aachen, sånt får man ju inte missa ;)
/Melinda

Nu har Falsterbo startat!Hallå allihopa! (Det känns ovant att kunna använda å, jag har inte riktigt vant mig vid det ännu)

Idag ska jag åka och jobba (städa kontoret) och sedan blir det Falsterbo i en hel vecka. Måndag till onsdag samt söndag står jag vid ingången och kontrollerar biljetter, pa torsdag står jag vid Hedinläktaren. Skulle ni se mig, hojta till!

Just nu håller jag på att packa och göra mig iordning. Om jag får tid innan bussen, ska jag ut och plocka lite hallon samt fotografera kaninungarna. Dessutom måste jag skriva ihop en annons som jag kan ta med till Falsterbo och sätta vid kaninhoppningen där. Då lär ju många se att ungarna är tillsalu.

Förresten, de sista tysklandinläggen kommer upp när jag kommer hem, samt även en massa bilder! Sen bör bloggen bli som vanligt igen, men räkna med en paus under falsterbo.

Kram, melinda

Hemfärd!

Nu aker jag hem fran 4 lärorika, roliga och även tuffa veckor i Tyskland. Blogginläggen fran sista veckan skriver jag när jag kommit hem, hälsat pa alla djur och aterhämtat mig fran en 8 timmars lang tagresa. Vi hörs!

/Mleinda

Kaninungar tillsalu!

Klicka för att se nästa bild
 

 


Jättesöta dvärgvädursungar, två hanar och en hona, säljes till bra hem. Kan med fördel bo ute.
Säljes med stamtavla eller härstmningsbevis.
Både mamman och pappan tävlar i kaninhoppning. Färg madagaskar efter hanen. Honan är sobel siames brun.
Kan lämna sin mamma den 19 juli, men man får gärna komma och titta innan.

Är ni intreserade, ring bäst min mamma pa -------
eller mejla --- eller ----

För fler bilder
http://mellesbilder.webs.com/
http://melleskaniner.webs.com/

Uppdatering nr 3

Flera nya inlögg den här gangen. Leta upp föregaende meddelande av denna typ och läs inläggen i kronologisk ordning ,dvs älsta inlägget först..

/Melinda


1/7-09 Heute alle Leute

Hej alla!

Idag har jag
# ridit Bosza, Maxima och Parcival
# longerat Donna
# lett Blind Date i 20 min/2 km
# packat stallgrejer
# tvättat och gjort 7 hästar fina

Imorgon ska jag, Constanze och Fabian pa tävling, 5 timmar härifran. Jag minns inte vad staden hette, dit vi ska. Jag och Constanze kommer dela rum pa ett hotell/vandrarhem och vi kommer komma hem igen lördagkväll. Det blir tävling i bade dressyr och hoppning och jag kommer vara hässkötare/groom.

Just nu sitter jag pa kontoret pa stallet och snart ska jag och Charlene aka och handla. När jag kommer hem blir det tvätt, matlagning, bakning, packning och sovning. Enligt vädret ska det bli väldigt varmt (35 grader?!), sa jag behöver ha med mig mängder av tröjor och vattenflaskor (kranvattnet smakar skit). Tävlingen innebär att jag inte kommer vara anträffbar via mejl under nagra dagar, men ni överlever nog ;)

Vi hörs!
/Melinda

30/6-09 En glassig piaff

Hej allihopa!

Idag red ´jag Montand, FEI-ponnyn som kostar 25 000 Euro (det*10=ungefärligt svenskt pris (!)). Det var en ganska lustig känsla att sitta pa en ponny som verkligen kunde, speciellt eftersom jag ridit bade Parcival och Bosza för, och ingen av de är speciellt toppen. Parcival stegrar och bockar när han inte vill mer, och Bosza vill inte ga pa fyrkantssparet. Okej, nu ska jag inte vara orättvis, Montand sparkade ocksa bakut idag, samt ryggade lite mot min vilja. Men det var när Constanze gick brevid med ett spö för att lära honom piaffera. Han var väl inte helt glad för det, men det gick. Nu är det officiellt, jag har ridit en ponny i piaff!

Annat jag gjorde idag var att longera. Först Findus, sedan Degato och Iskia. Dessutom ledde jag Blind Date idag ocksa. Han var snäll den här gangen och gjorde inga försök till att dra iväg.

Idag akte jag och Charlene till glassbaren lite tidigare än igar, och där var öppet. Vi träffade en annan tjej där (hon som jag inte vet vad hon heter, som har varit med när alla käkade lunch pa en resturang). Pa bordet lag 3 menyer - Choklad, Spagetti och "Den vanliga". Jag började läsa Choklad-menyn först, som den chokladälskare jag är. Jag kan säga att det vattnades i munnen! De flesta glassarna var stora med riktiga praliener pa. Smaskens!
Spagetti-menyn gjorde mig lite fundersam. Var vi inte pa en glassbar? Efter ett tag insag jag att det var glass pressad till spagettiform. Dessa glassarna var lite lustiga. Med namn som "Spagetti Carbonara" och "Spagetti-pizza", sag glassarna ut som riktiga rätter, bara det att spagettin var av glass och saserna av frukt och andra sötsaker.
Det hela slutade med att jag beställde en "Schoko Grande", en stor glasbägare fylld med delikat chokladsas, grädde och chokladsas. Det var riktigt gott!

Vi hörs.
/Melinda

29/6-09 En dag fylld av jobb

Hej allihopa!

Idag var Constanze ledig, och Markus har slutat jobba här, sa da var dte bara jag och Fabian i stallet. Normalt sett brukar Fabian inte rida, men det fick han alltsa göra idag. Jag red Parcival och Bonza, longerade Liebelei och Montand, ledde Blind Date i 15 min, skrittade fram Iskia och gjorde iordning hästar. Dessutom kom det kunder och vi akte ocksa och lämnade Why Not. Det var mycket att göra helt enkelt.

Pa kvällen lagade jag pizza. Degen och tomatsasen var färdig, sa det var bara att rulla ut degen, bre pa sasen, lägga pa lite bacon, tonfisk, paprika , tomat och ost och sedan visch in i ugnen. Det blev gott!

Lite senare pa kvällen skulle vi aka och äta glass, men de var stäng. Istället akte vi till Mc Donalds. Jag köpte en McFlurry med smartis och chokladsas. Mums! Smakade precis lika bra som i Sverige.

/Melinda

28/6-09 Ledig

Hej allihopa!

Idag var jag ledig och det var verkligen behövligt. Jag ägnade hela dagen at att lata mig, se pa tv, spela dator, läsa tidningar och lösa korsord. Helt enkelt vilade jag upp mig lite, förutom promenaden pa 30 minuter jag tog för att fa lite frisk luft och utforska Milte. Allas trädgardan här är sa fina!

Vi hörs.
/Melinda

RSS 2.0