Följ mig via Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Jag har blivit medlem på bloglovin, så nu kan ni följa mig där!

Fat jag klantade mig lite. Först blev jag medlem med min vanliga mail. Sen hittade jag inte M_N och fattade inte hur jag skulle få det till min blogg. Så jag raderade kontot.
När jag skulle bli medlem igen kunde jag inte använda min vanliga mail, så jag fick skaffa en ny. Smidigt

Kram

Visningen gick sådär

Jag var på Helsingborgs ridskola och visade upp Baltazar igår. Det gick sådär.


Entrén

Jag red med i en grupp med 10-15 B- och C-ponnyer. De små ponnyerna rörde sig ganska långsamt och jag fick gå i slow motion med Baltazar, vilket han tyckte var ganska jobbigt. När han inte kunde hålla sin egen takt ville han inte heller gå i form. Efter ett tag fick jag rida lite innanför spåret och hoppa några hinder och det gick relativt bra. Baltazar blev oerhört pigg av att alippa gå långsamt, så galopper på ett relaterat avstånd blev lite ojämt.


Lilla ridhuset

Efter jag red, hoppade en annan flicka upp och provade Baltazar. Hon var ganska försiktig och red kanske inte riktigt så bestämt som Baltazar skulle behöva för att gå korrekt i galoppen, men stundvis gick det riktigt bra. Åsa, som driver ridskolan, var väldigt nöjd med Baltazars mentalitet men lite osäker med tanke på galoppen (den blev något 4-taktit periodvis).


Ponnystallet

Idag kommer ridskolan höra av sig om de vill köpa eller ej. Nervöst!

Kram, melinda

Bilder från Helsingborgs ridskolas hemsida

Ryttare får också vara snygga

Hallå allihopa!

Sen jag började på Flyinge har jag insett vikten av att klä sig snyggt även i stallet. Numera har jag alltid på mig pike-tröjor eller andra tröjor med krage i stallet och självklart ska de matcha ridbyxorna. Inför min Tysklandresa har jag även insett att mitt ridklädesförråd behöver uppdateras lite, så lite nytt måste inhandlas.

Följande pikeer och ribbyxor kommer från Hööks.Tuff pike för varma dagar


Ärmlös pike att ha under V-ringad långärmad tröjaHelskodd ridbyxa i tre olika färger

En unge har dött

Nu är det bara fyra ungar kvar. En kröp ut ur boet igår natt och frös ihjäl. För sakens skull ska jag påpeka att den var mycket mindre än de andra och kanske inte hade överlevt aven om den legat kvar i boet. Hur som helst är det tråkigt. Jag och mamma begravde den på vår lilla kyrkogård.

De resterande fyra, däremot, mår kanon. De har börjat få både tänder och klor, och de växer i rasande fart. Jag ska försöka ta lite bilder på dem snart, ni bara måste se dem!

Kram, melinda


Hovformade hål?


Jag stack till stallet ganska direkt när jag kom hem från skolan idag. Baltazar fick vila, istället ska jag rida dressyr på honom imorgon och ladda inför visningen på lördag. Förresten, har jag sagt att vi ska visa upp Baltazar på lördag? Helsingborgs ridskola var intresserade och om allt går bra kommer de nog att köpa honom.

När jag mockade fann jag än en gång  hovformade avtryck i Baltazars boxväggar. Denna gånger var det dock lite värre, en plywoodskiva hade gått itu och lossnat. Jag försökte tillfälligt banka tillbaka den och tejpa fast den vilket inte gick så bra. Det hela slutade med att jag skrev till stallägaren Anders på tavlan och bad honom att fixa det. Ni vet, män är ju händiga... Dessutom är Anders van vid att laga Baltazars box.

Trots Baltazars alla goda och mysiga sidor, är han inget helgon. Nej, han tycker INTE om att bli lämnad ensam i stallet och vid utsläpp bli han lätt lite stressad, därav sparkarna. Tar man ut honom bland de första är det dock inget problem. Att lämna honom ensam i stallet eller rida själv är inte heller något problem.

Kram, melinda


Kaninungarna är rödbruna

Hej allihopa!

Nu börjar kaninungarna få päls och man kan tydligt se att alla kommer bli rödbruna.
Alltså måste det rödbruna anlaget vara dominant och det zobel siames brunfärgade-anlaget recessivt. Enligt genetikens alla lagar bör kaninungarna ha fenotypen Ff, vilket betyder att de är anlagsbärare av zobel siames brun-färgen.

Finns det fler därute som gillar genetik och avel och faktist tycker att fenotyper, getotyper och allt vad det nu heter faktist är intressant?


kaninunge
Bilden är inte från årets kull.

I love to ride an elephant

Jag bara måste dela med mig av denna gulliga låt från Aqua/Toy Box


Bilder på fölis

föl
Caiza med mamman Wilma på väg in fråg hagen.

fölis
Ibland vill inte Caiza riktigt som människorna vill.

fölis
Caiza är allt en liten buse.

Hästkunskap - stallhosta

Hej allihopa!

Det är med glädje jag presenterar denna nya kategori, Hästkunskap. Här kommer jag dela med mig av sådant som jag lär mig på gymnasiet etc. Både längre och kortare texter kommer finnas.

stallhosta

Om din häst har lite lätt stallhosta och börjar hosta under ridpasset, måste du sakta av och låta din häst hämta andan. Annars kommer det kännas för hästen som om den kvävs.


En härlig hästdag

Hej!

Idag blev det en riktigt långdag på stallet. Först skrittade jag Ronja, den 30-åriga nordsvensken, runt hagarna. Hon hade inte blivit riden på ett bra tag, men trots det gick det suveränt. Den gamle envise märren testade mig bara en gång, och med en lätt smäll på bogen lyssnade hon snällt resten av rundan.

Ronja och Heidee
Ronja och Heidee

Haidee var jätteglad när vi kom tillbaka och beslöt sig för att också ta sig en liten tur. Jag kanske ska nämna att hon är mellan 65 och 70 år... Heidee klarade dock både upphopp, skrittrundan och avhoppet galant. Behöver jag säga att Haidee var lycklig efteråt?

Efter Ronja var det Baltazars tur. Jag gjorde iordning honom lite snabbt och red sedan iväg till Revingehed (ett enormt fält). Jag hade tänkt att tempoträna i galoppen. Det gick sådär. Baltazar var jätteglad och ville bara galoppera fort! Jag lät honom sträcka ut lite grann och började sedan rida på en stor volt. Tillslut gick det bra. Då skrittade vi, båda svettiga, hem. Härligt!

hubertysjakt
Jag och Baltazar på Revingehed, på Hubertusjakten förra året


kram, melinda

Välkommen till min nya blogg!

Hej allihopa!

Bloggen Melle med mera ersätts nu med M_N. Det kommer inte vara någon större skillnad mellan bloggarna; samma bloggare och samma innehåll. Det kommer bara vara lite bättre helt enkelt.

Förbättrade saker på M_N
# Designen
# Nya och omdöpta kategorier för mer ordning
# Bloggnamnet är mer personligt och unikt

Jag hoppas att ni gillar det!
Dessutom skulle jag bli väldigt glad om ni kunde svara på några enkla frågor om M_N:

1. Kommer du fortsätta att läsa bloggen, trots den nya adressen?
2. Vad är bra med M_N?
3. Vad är dåligt med M_N?
4. Vad kan förbättras? (jämför med Melle med mera om det behövs).
5. Är det något speciellt du önskar att läsa om?

För alla nya läsare, som vill läsa äldre inlägg eller kolla in den gamla bloggen, gå in på Melle Med Mera

Kram, Melinda

RSS 2.0