Så gör Melinda Flyingeflätor

Flyingeflätan är en speciell knopp som bara har ett gummiband/knopp. Det är inte särskilt svårt och blir ofta väldigt snyggt. Dock är det inte alla som vet hur man gör och just därför tänkte jag visa det här.


1. Dela upp manen
Kamma ut manen ordeltligt och blöt den med en svamp. Dela sedan upp manen i lika stora bitar. En häst med tjock hals har lämpligen lite mindre knoppar, medan en med smal hals kan ha lite större.


2. Fläta
Börja uppe vid öronen och fläta manen manen till en knopp hårt.



Tips
Sätt ett gummiband 2 varv runt änden och vik sedan upp ändmanen och snurra gummibandet ett varv till runt. Håll kvar i gummibandet.


3. Rulla
Med höger hand håller du fast knoppen, med vänster rullar du. Tag alltså tag i gummibandsänden och vik in den under flätan. Håll fast med höger hand medan du tar nytt grepp med vänster hand. Rulla ett varv. Håll fast, nytt grepp, rulla, håll fast, nytt grepp, rulla osv. Tänk på att rulla hårt!


4. Fäst knoppen
Fäst knoppen genom att trä gummibandet över knoppen och snurra ett eller två varv. Gummibandet ska inte sitta på knoppen utan bara på själva flätan. Har man flätat och snurrat tillräckligt hårt blir knoppen fin, runt och fast.

5. ÖVA!


Kommentarer
Postat av: Stina Holm

Man behöver inte dela upp manen ;) Använd en nakam för att se till att det blir lika stora knoppar. Då sparar man mycket tid!

2009-09-02 @ 14:06:28
URL: http://stinaholm.blogg.se/
Postat av: isabella

knoppa är inte direkt det roligaste eller jo halva manen ;p men snyggt blir det!

2009-09-03 @ 15:55:25
URL: http://isabellaf.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Ser svårt ut :P

2009-09-08 @ 18:34:10
URL: http://jennifersumar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0