Teknikens under... :D

Gissa vad jag precis har fått!
Ett mejl från en av Veledas tidigare ägare, på YouTube!Jag tog en print screen på vad hon skrev, som ni kan läsa här ovan.

Jag svarade så fort jag kunde och just nu är jag helt superglad!

(Jag har ju taggat Veleda, hennes stam osv på filmerna på You Tube, så sökar man på det hittar man Velle)

Funktionärat

Så sugen jag blev på att hoppa idag när jag var funktionär på Flyinge idag! Stod inne på banan på deras nationella hopptävlingar och byggde upp hinder i 130 och 140-klasserna.

140-klassen hade bedömning C, dvs. en tidshoppning där varje rivning gav 4 sekunders tillägg och vägran gav bara extra den tid det tog att vägra helt enkelt. Typ. Men efter två vägringar var man utesluten, som vanligt.

Kiropraktor

I tisdes var Kiropraktor-Håkan ute på stallet och kände igenom Veleda. I princip hittade han det jag hade förväntat: en låsning mellan 4e och 5e halskotorna åt höger, en i käken och även en "dubbelsidig manke" (i muskeln trapezius och strax därbakom). Anledningarna till dessa spänningar kan vara många, och vi la på sadeln och kollade den för säkerhets skull, men den låg bra.

Hur som helst, han behandlade, gav lite instruktioner om hur hennes motion och utevistelse de närmsta dagarna och bokade sedan en ny tid eftersom det var så pass mycket.

Så igår, efter två dagar med långa, härliga promenader, red jag lite lätt och jag kunde ställa Veleda åt höger utan att hon protesterade! :)

Ni får ingen bild eftersom Håkan inte gärna ville att man la ut bilder på när han behandlar eftersom det lätt blir felaktiga uppfattningar osv. Hoppas ni förstår.

Lagom :)Veleda är riktigt fin i hullet nu!

Stalltjänst x 3Idag har jag och min kompis Jessica varit duktiga. Vi var på alla tre stalltjänsterna på Flyinge, trots att vi egentligen bara skulle vara där på morgonen. Anledningen var att nästan hela klassen var på begravning (husmoren på internatet som gått bort), och vi som var kvar i skolan fick alltså hoppa in och ta deras stallturer.

Ritat

Imorgon är det muntlig APU-redovisning i skolan, och jag har förgyllt min redovisning med ett par otroligt vackra bilder. Haha, eller hur?
Tävlingen! :D

Shit vad jag har haft fullt upp hela helgen! Schemat har vait minst sagt tajt, med både tävling, olika firande, jobb med mera. Haha, skönt man är ledig även på måndagar!

Jag och Velle tävlade i helgen! Vi kom iväg och dubbelnollade båda klasserna :DTrots att vi dubbelnollade 90n är jag inte så nöjd med den rundan. Veleda var något tjurig, stel och lyssnade varken framåt eller bakåt - hon skulle gå i det tempot hon bestämde och i den formen hon bestämde. Jag var dessutom överhettad, med långärmad skjorta, kavaj och säkerhetsväst. (Kavajen var för övrigt superskön att rida i!)

Jag valde att inte bråka med Veleda, det kan jag göra hemma, utan satsade istället på att få en runda med någerlunda bra flyt. Vi kom runt och Velle räddade sig själv någon gång (när jag tog förhållning, hon lyssnade inte och kom fel på hindret). Nu låter det som om jag skyller allt på Velle.. Men så är ju såklart inte fallet.1 m-rundan är jag mycket mer nöjd med! Även här är vi dubbelnolla, men denna gången var Veleda mer sig lik.  (Bjuder framåt och är lite mer ridbar.) Dessutom skippade jag kavajen - har man säkerhetsväst får man tävla i långärmad tävlingsskjorta.

Veleda drog sjukt mycket inne på banan och jag märkte att jag ibland red lite för mycket med handen. Till andra hindret misslyckades jag med förhållningen, hade nämligen tänkte ta ett galoppsprång extra. Velle hoppade dock av och jag flög fram lite på halsen, rätade mig snabbt och flinade, och red direkt vidare på nästa hinder. I övrigt tyckte jag rundan flöt på fint! Tog långa vägar i omhoppningen eftersom jag kände att hon inte var fullt så lösgjord att jag kunde ta snäva, balanserade vägar.

ProjektarbeteVad jag ska arbeta med, som projektarbete, detta läsåret kommer hemlighållas några dagar till, men bilden ger er en bra ledtråd...

Tävla imorron

Copyright by Andrea Bernro
I april var Velle och jag i Ringsjön. Sedan dess har vi inte tävlat! :O

Imorgon gör vi ett nytt försök att ge oss iväg på tävling. Blir Ringsjöortens RF, 90 och 100 cm.

Håll tummarna för oss!


Att äta rättNi vet väl att det är viktigt att äta rätt och riktigt. Sötsaker kanske inte riktigt passar in i den kategorin, men med rätt motivering kan man lura sig själv..

Muffins gör ju själen lycklig, och alla vet ju hur viktigt det är!

"Oj då"

Idag var det hoppträning. Det började lite sisådär - Velle var rätt hängig i handen och ganska stel. Lydnadsövningarna med ett extra galoppsprång i linjerna gick dock ganska bra.

Sen, när hinderna höjdes till 100-110 cm och vi satte ihop en liten "lydnadsbana", red jag och Velle an mot en oxer med relativt lång anridning. Jag red i blindo, hittande ingen avståndspunkt och vi kom helt fel på hindret.

Velle tvärnitade. Jag flög.

-Oj då, sa jag när jag landat och skrattade lite,
varpå Petra kommenterade "och hon bara skrattar."

Sen hoppade jag upp igen, fick ytterligare en dålig anridning och ett stopp (helt mitt fel!), men tredje gången (gillt) gick det kanon. I övrigt gick sista rundan väldigt bra och Velle lossnade i galoppen. :)

(Haha, en sak jag lade märke till var att jag inte blundade i avramlingen, vilket jag brukar i ren självbefarelsedrift. Nu såg jag hinderstödet och bommarna jag var påväg rätt in i, och lyckades på något sett undvika att landa på dem... Slog mig alltså inte för ett ända öre.)


Trimm trimm

Dressyrade lite på Velle i ridhuset igår. Det gick sådär. I slutet av passet var hon dock ganska fin i traven. Det kan itne gå super verje gång!


Fick mamma till att ta lite bilder, men de blev inte så bra. Mörka ridhus är inte den bästa fotomiljön...

Schema

Sådär, då har vi fått vårt preliminära schema, och jag kan ju inte direkt klaga. 1½ skoldag och 2 Flyingedagar. (Naturarna har dock lite sämre schema...)

Exakt hur Flyingedagarna kommer vara upplagda vet jag ännu inte.

Biologi, Samhäll, Svenska, Klassråd och projektarbete är Vipanämnena.

I behov av..

Jag är i stort behov av nya stallkängor. Mina nuvarande sjunger på absolut sista versen. Passande nu när Hööks har 15 % rabatt på skor, stövlar, hjälmar med mera.

Vad tycks om dessa?

Regn!

Ska snart ta moppen ut till stallet och släppa ut hästarna. Är mindre peppad på det, eftersom regnet öser ner.

Tur det finns regnkläder!

Idag bjuder jag på en bild på ett gäng mycket goda muffinsar jag bakade för ett tag sen :)

Härlig uteritt

Hallå allihopa!
Idag var jag och Velle på kaninlandet och klättrade lite. Efter tre rundor upp och ner tänkte jag rida hemåt igen, men då ville Velle galoppera lite, så ställde mig i en lite lättare sits och tog några varv i en frisk galopp. Härligt!


Galopp är härligt! Missade tyvärr Derbyt på Jägers i år. Foto: Andrea B.


Exakt ett år sedan...

Idag är det exakt ett år sedan jag provade Velle för första gången. Shit vad tiden har gått fort! (Vi köpte henne dock inte förens i september)

Lite bilder från första tillfället:

Så fort jag hörde hennes namn kom jag på att man kunde kalla henne Velle.
Sötnosen :)


Smal och omusklad var hon..

hittade en väldigt platt kopparödla/snok i...

hittade en väldigt platt kopparödla/snok i velles box idag. Lagom trevligt :)


UnicoDenna läckra häst, Unico riden av Kevin Olsmayer, hade jag ögonen på i Falsterbo. Minns jag rätt tävlade den i både Grand Prixen och höjdhoppningen, den sistnämda klassen kom de nog delad etta.

Så jag undrade vilken stam Unico hade, och döm av min förvåning när han typ är besläktad med Veleda. E. Odermus R - Wuzo. Odermus R och Veleda kommer ju ur samma stofamilj.


Morgontrött Velle

Mamma fottat med sin mobil i stallet (såklart), därav kvaliteten.

Nu fick ni även se Velles nya flugtäcke :) Lagom smutsigt redan. Nackdelen med vitt, men å andra sidan dras flugor till de mörkare färgerna och attackerar t.ex inte skimmlar lika mycket.

Gaah!Det blev ingen tävling igår. Denna gången var det vaccinationsstrul som satte stopp. Det vilar en förbannelse över mig och Velle -.-
Man undrar ju vad som kommer härnäst? Kanske stallet måste stå i karantän eller själva tävlingen ställs in?

Det kunde i alla fall vara värre. Men jag börjar bli trött på det här. TÄVLINGSABSTINENS!

RSS 2.0