Kajsa CavatHär kommer en efterlängtad bild på Kajsa Cavat, unghästen jag och min grupp körde in på Flyinge. Om ni vill kan jag publicera delar av den journal jag skrivit, så får även ni veta lite hur det gått till etc.

Kajsa till vänster och Holly Pop (andra unghäststoet) till höger.

Fullt upp idag och GHS imorron!

Rubriken talar för sig själv...

Idag har jag haft fullt upp med lite läxa, lite annonsering och lite begravning. Imorgon ska jag och mamma till Göteborg Horse Show! Vi ska med en buss som går lite efter kl 6 på morgonen = gå upp mycket tidigt. Rädd för att försova sig, som jag är, kommer jag antagligen ställa tre klockor på mobilen och en på den vanliga väckaklockan. Dessutom lär jag flytta klockan och mobilen så att jag måste resa mig för att kunna stänga av dem... :)

Här får ni i alla fall en bild från när jag fottade hästprylarna jag la ut på Blocket.


Skritt 50 min

Velle var lite varm i högra frambenet idag, hon har väl busat lite mycket i hagen. Jag ville varken låta henne vila eller belasta benet onödigt mycket, så därför red jag igenom henne lite ordentligare i skritt. Det blev volter, skänkelvikningar, öppnor, halter, raka spår och även lite bakdelsväningar. Ja, mycket man hinner göra på 50 min och Velle var duktig :)

Många rågar om Velle trivs på Fridhill och vad jag kan se gör hon det. Hon är fortfarande lite stressad på mornarna och har inte riktig ro att äta upp sin mat, men jag tror att det blir bättre snart. Hon måste bara komma in i de nya rutinerna. Hästar är ju trots allt vanedjur.

Visste du att..... svenska marker är Selenfattiga och att många hästar därför har Selenbrist?

Selen är ett spårämne och en antioxidant som behövs för hästens immunförsvar. Brist orsakar muskeldegeneration, död, kastning, återkommande livmoderhalsinflammation eller stel gång. Selen tas upp i grovtarmen och är i större mängder giftigt.

Selen kan till viss del kompeteras av E-vitamin, men för att undvika underskott kan det vara bra att ge Selentillskott, om hästen inte redan får någon form av mineral- eller färdig foderblandning.

Snömonster!


Velle rullar sig på Agelund.

Idag var vi på Fridhill på morgonen för att se när Velle gick ut i sin nya hage. Hon var lite stressad och hade inte ätit upp all sin mat, och i hagen galopperade hon omkring helt vild. Bra styrketräning var det i alla fall: djup snö och backigt!

Vilken skillnad!

Veleda, 2009-09-14, första gången vi provade henne:
Veleda, 2010-02-06:

Man kan definitivt konstatera att det är stor skillnad på henne! Men självklart är det mycket kvar...

Velle i sin nya box


Velle i sin nya box

Sådär, nu har vi flyttat Veleda till Fridhill. Hon var stencool och och verkade tycka allt var normalt. Klart hon tittade runt lite, men det var i stort sett allt. Lovande!


En bild på släpet från när vi körde fast


För att rykten sprids så lätt...

Imorgon, tisdag, flyttar vi Velle till Fridhill, alltså till stallet där mina hoppträningar är. Vi flyttar definitivt inte långt, bara nån kilometer, men jag kommer lättare kunna ta mig dit själv och blir inte heller så beroende av skjuss till träningarna. Dessutom får vi tillgång till ridhuset, som jag tror är 20x60 m. Inte helt fel!

För att klargöra en sak flyttar vi inte för att det är fel på Agelund. Tvärtom är Agelund ett av de bästa inackorderingsstallen/privatstallet jag någonsin stött på, och vi har ju faktist stått där i ungefär tre år.

Dessutom kan jag passa på att säga att jag inte ska flytta till Fridhill. Jag upprepar: Jag ska inte flytta hemifrån till den lilla lägenheten som ligger i anslutning till stallet.

Något mer ryktet har spökat om? :)

Film från Flyinge Fancy Dressage Show

Här kommer en film från vår/sommar förra året. Jag tror jag har visat den förut, och om fallet är så blir det en favorit i repris.I Ptrrrrrooooooo-toto-kollet fock jag kommentaren "Blev lite väl pigg. Svårreglerad."
Undrar varför?? x)

Velle och jag efter träningen igår

Fottade med mammas mobilkamera..
Träningsreferat i chattform

Satt precis och berättade om dagens hoppträning fören kompis (via facebooks chatt). Eftersom jag är en laatmask kopierade jag det och lägger in här på bloggen, så att alla kan få ta del av det :)

22:59
Isabella

gick hoppträningen bra idag?

Hur var tränaren?

23:08Melinda

njää... det var ju markarbete och alltså mkt bommar. både upphöjda travbommar och galoppbommar.

23:08Isabella

Vad kul :):) Vill också träna :´(

23:08Melinda

vi hade många övningar med många moment i, typ: trava över bommar, sakta av, fatta galopp, galoppera över bommar, sakta av, skänkelvikning, trava över bommar osv,

23:09Isabella

De verkar ju super :):)

23:09Melinda

velle blev lite förvirrad och uppstresssad av allt, så i slutet försökte hon hoppa över alla bommar o så :P:P framför allt när vi tog snäv sväng åt vänster (det tkr hon var SVÅRT!)

tränaren var bra :):) hon pratade med alla en och en efter varje runda och gav lite tips o sånt

23:10Isabella

Hihhi de skulle jag vilja se x)

23:10Melinda

dock hade det räckt med en av alla dessa olika övningar, och ridit den tills den blev perfekt :P:P

det blev liksom bara hyffsat på varje övning

23:11Isabella

jaha men du kanske kunde öva på ng övning sj sedan?

23:11Melinda

exakt :):)


RIP. CornetteFörra måndagen avlivades Cornette, en häst på stallet. Hennes tarmar hade börjat röra sig och det fanns bara två saker man kunde göra: buköppning eller avlivning. Jag tycker att ägaren tog rätt beslut, även om det måste varit jobbigt.

Himla tråkigt att det var just Cornette. Stallet har trots allt en hel del hästar som var äldre än henne (bl.a. två tanter på 33 och 30 år!) och efter allt arbete ägaren lagt ner på Cornette var hon i slutet superfin! Hoppas att ägaren kan hitta en ny häst som kan ge lika mycket glädje <3

Snön ville inte släppa taget om oss..

- Det här var nog inte ett så bra val, sa mamma när vi körde upp på den oplogade, smala vägen till Fridhill. Några meter senare satt vi fast och snön vägrade släppa taget om oss.

Eftersom vi var på väg till hoppträning (helgkurs), hade vi såklart Velle i släpet. Det var bara till att lasta ut henne och försöka komma loss. Velle var superduktig, men bilen satt fast. Vad som hände sen vet jag inte, för träningen började, men tillslut var i alla fall både bilen och släpet uppe på parkeringen. En "stallgranne" med rejäl bil hjälpte till att dra loss släpet tror jag...

Spännande :)

Häng den runt halsen!

Jag tittade ingenom min gamla blogg för att få lite insperation, och se vad jag hittade i ett inlägg, där jag försökte övertala folk att använda reflexer (oavsett om man satt på hästen eller gick till bussen):

Reflexbrösta
-(Bra när man rider och vill bli sedd framifrån. Går även att hänga runt din egen hals när du är ute och går)

Visst är jag smart? ;)

HopptränatIdag var det hoppträning och nu kanske ni undrar varför jag har ritat just detta smickrande motivet på Velle, istället för ett fint där hon hoppar. Jag ville bara visa hur hon ser ut när vi får möte...

I alla fall, hoppningen gick bra! Vi hade ett hinder på medellinjen som vi till en början hoppade rakt över. Velle bytte gärna galopp, dels på grund av att jag omedvetet flyttade min vikt, och dels på grund av att hon gärna går i korsgalopp alt. bytar för att lättare hålla balansen och orka.

Medellinjehindert hoppade vi även snett över i lite högre fart i slutet. Skojj!

Såklart hade vi även framme en massa andra hinder, bland annat en studsserie, men jag har faktist bättre saker för mig än att berätta allt i detalj för er ;) Så håll tillgodo, jag kanske gör det en annan gång...

Mina lår är på tillfällig semester...


Jag och Velle har på denna reltivt korta period (4 mån?) utvecklats mycket mer än vad jag och Baltazar gjorde på 2 år. Men okej, de har ju haft rätt olika förutsättningar - Velle var omusklad och Baltis felmusklad.

Idag gick ridningen på Flyinge rätt dåligt faktiskt. Trots snäll/fin häst lyckades jag bara spänna mig och bli irriterad på att stigbyglarna var ojämna och inte gick att få jämna. Dumt -.-

Lektionen på Velle gick däremot bra! Hon var ganska stel i vänstra varvet och krävde rätt mycket jobb. Hon är ganska ojämt musklar och skillnaden mellan hennes starka och svaga sida är rätt stor - något vi håller på att jobba med såklart ,)

Vi började i alla fall med en ny övning idag: öppnor i trav på medellinjen (dock endast i höger varv) och det gick rätt bra. Efter lektionen hade Velle jobbat sig svettig och jag var trötter jag med - och det är jag fortfarande.

Fler bilder i snön

Johanna från Agelund har fottat.

Skrittur i snön

Idag skrittade jag och Velle en sväng med Johanna, som har fottat denna bilden :)

Dagens ridpassDagens ridpass blev 50 min dressyr i ridhuset. Vi travade mycket och arbetade med volter, öppnor längs långsidan och skänkelvikningar från A/C ut till spåret, på den förlängda hörnlinjen. Varannan gång red jag rakt fram istället, alltså på medellinjen, för att undvika att Velle lärde sig vad shon skulle göra. Hon behöver ganska mycket variation för att inte trötta.

Ridpasset gick mycket bra och Velle var jättefin! Jag red lite bättre än de senaste gånger jag ridit hemma själv och var stabil i både sits och hand (framför allt handen var en klar förbättring!), så jag var rätt nöjd med passet :)

Det styckade staketet

Min kompis Jessica fottade staketet som hästen i detta inlägg hade sönder. Fint, va?
Flyinge bjuder på roliga dagarOkej, idag var det en dag rik på roligheter och jag tänkte dela med mig av några saker som utspelade sig på Flyinge.

1. Klockan är strax innan åtta när jag och en kompis går från gymnasiestallet mot lösdriften. Den 3åriga hästen i hagen tre meter framför oss är uppstressad på grund av en traktor, och lutar sig med hela sin vikt mot staketet. Den "klättrar" lite i luften, trycker till och knäcker träplankorna på mitten. I vild galopp rusar den iväg, med eltråden runt ena benet! Som tur är går tråden snabbt av. Min kompis springer in i stallet för att hämta grimskaft, dock hinner en annan före, så hon säger till ena läraren. Jag springer på andra hållet och sedan omringade vi hästen och den andra tjejen fångade in den. Spännande...

2. Det låg två använda kondomer på täcka banan

3. Innan körningen ringde Fredrik och konversationen lät som följer:
Jag: Gymnasiestallet, Melinda
Fredrik: Ja hej, det är Fredrik. Ni kan börja sela på. Jag har kört fast i en snödriva.
Jag (smått flinandes): Ja, okej.
Fredrik: Ja, bra. Jag kommer så fort jag kommit loss.
Jag: Okej, jag säger det. Hejdå.
Kompis: Var det Fredrik?
Jag: Ja, han har kört fast i en snödriva.
Kompis börjar skratta...

Snöstorm!Snön i all ära, men när hoppträningen tvingas flytta till en dag då man inte kan på grund av snöstorm, då är man inte glad på den.

Mina kära vänner har humor...


Det tackar vi för!

RSS 2.0