Dagens skratt

Titta vad jag hittade på YouTube. Askul!


Trevlig överraskning

När vi kom tillbaka från lovet möttes vi av en trevlig överraskning. En lärare sa att Hippologigymnasiet skulle läggas ned. Klassen drabbades mer eller mindre av panik.

Här om dagen fick vi information av Carolina Rytterkull, skolchef på Flyinge. Hippologigymnasiet ska inte läggas ned! Bara omformateras lite (bland annat döps det om till Hästgymnasiet) på grund av den nya gymnasiereformen.

Tänk vad knasigt det kan bli när felaktig information sprids!

Det ska gå FORT!Veleda stack lite med mig idag..

Fast jag gjorde ju inga helhjärtade (eller ens halvhjärtade) försök att få stopp på henne...

Hemsidefix

Just nu håller jag på att fixa med hemsidan till mitt UF-företag Equus Pearl. Snart kommer ni kunna beställa pärlpannband :D

(fixar lite med bloggen också, ska göra klart min kategorimeny. Som ni ser är den för tillfället lite... rörig?)


Superdressyr

Velle var kanonfin på dressyrträningen igår! Vi jobbade mycket med rakhet och det gav resultat.

När Ewa K. (som äger gården vi står på) kom in och tittade lite i slutet utbrast hon
"Veleda ser ju ut som en riktig dressyrhäst!"


Veleda igår.. Eller nästan i alla fall

Hur gick det nu med tänderna?

Jag fick tag i en vetrinär förrförra veckan. Det visade sig att Veleda bara hade ganska stora hakar och behövde raspas. Hon sederades, raspades och är nu fin i munnen igen :)
Dessvärre innebar sederingen att vi fick stryka oss från den inplanerade tävlingen samma helg - det är ju karens på sederingen (96 h) och jag tänker inte tävla med en dopad/otillåten medicinerad häst. Inte för att de brukar ta prover från lokala tävlingar, men ändå.
Copyright by Andrea Bernro
Med tänderna fixade är Velle fin i munnen igen :)

Debuterat i reg 110...

Idag var det min och Veledas debut i regional 110 tillsammans.

Velle var enormt pigg! Het som en övertänd regnskog. På banan sög hon verkligen tag i hinderna! Det var mycket relaterade avstånd med lite knepigare distanser, dock inte svårare än vad vi tränar, men de ställde lite mer krav på att jag skulle få tillbaka Veleda mellan hinderna. Vid några tillfället kom vi lite nära, men jag höll om och Veleda tryckte av utan problem. Vi fick faktiskt snabbaste tiden i grundomgången. Väldigt nöjd med rundan!

I omhoppningen... eller ja.. jag hann knappt börja omhoppningen. I svängen till första hindret gick det lite väl fort. Jag fick inte igenom min halvhalt, vägen blev lite för snäv för tempot (dock var det ingen direkt snäv väg!), lite obalans och ett underlag som släppte lite. Helt plötsligt låg jag på marken och Veleda en ungefär meter bort. Vi reste oss, jag gav Velle en lugnande klapp (hon såg riktigt snopen ut!) och sedan gick vi ut.

Typiskt. Vi som hade en så bra omhoppning på gång. Hade varit kul att bli placerad (vilket vi definitivt hade blivit om vi nollat omhoppningen). Men varken jag eller Velle skadade oss, omkullridningen gick galant. Så nu har man provat det också.. :)

(Vi tog ett skutt över räcket på framhoppningen efteråt, för att avsluta med ett bra språng och inte en omkullridning. Velle skötte sig kanon och lyssnade mycket bättre dessutom.)


Jag vet att ni är avundsjuka på mina enorma skills i att snabbt kladda ihop en bild i brist på "riktiga". Dessvärre sket vi i att filma idag, dumt gjort eftersom jag visste att jag skulle ångra det så här i efterhand.


Underbart :)
Jag har visat er naturbilder förr. Men jag kan inte låta bli att göra det igen.
Det är ju så vackert!
(Bilderna är inte dagsfärska, nu ligger det lite mer löv på marken...)


RSS 2.0