Tandvetrinär anropasVelles ena vargtand är infekterad, så just nu jagar jag vetrinären (vi har en tandspecialiserad vetrinär här i trakterna, men hon är så grymt upptagen alltid!)

Breeders

Idag var jag och Carro och kollade på Breederstävlingarna igen. Man får ju passa på! 6- och 7-åringarna red sina finaler och det var både spännande och roligt. Dock tycker jag nog att det var lite mer action i gårdagens 5-årsfinalsomhoppning..

Tyvärr lyckades jag glömma kameran hemma båda dagarna, så det blev inga bilder för mig del. Men ni som vill se kan säkert leta runt lite på webben, klipp o foton huserar lite här och var. Ni kan ju alltid underhålla er med det i väntan på nästa blogginlägg, för ni måste jag plugga..


Breeders!

Fullt med fina unghästar, duktiga ryttare och transporter lite här och var, band på armen för att kunna röra sig fritt på området och mycket spännande och intressanta tävlingar i både hoppning och dressyr. Vad är det som händer på Flyinge? Breeders förståss!

Idag har jag suttit på läktaren i princip hela dagen och kollat på tävlingar (dock bara i hoppning). Visserligen hade jag en hovlektion på förmiddagen, där vi gick igenom hur man ska stå när man skor en häst. Efter ytterligare fyra lektioner kommer jag mest troligt ha tappskokompetens. Väldigt användbart!

Jag älskar att sitta på läktaren och kolla. Under Breedersveckan har vi inga vanliga lektioner (utöver ridning/körning/hov) och får istället någon uppgift att utföra på läktaren. Eftersom vi läser om avel för tillfället skulle vi diskutera och och hur stam och prestation hänger ihop, och även andra faktorer som kan spela roll.

En sak ja lade märke till var att det fanns både duktiga och mindre skickliga ryttare. De bra lyckades få hästar som stod emot lite på hinderna, inte hade den bästa tekniken eller var väldigt spända att komma runt felfritt, medan en lite sämre ryttare kunde dra på sig 20 fel med en fin häst, som gjorde allt den kunde för att rädda situatuinen... Det där är ganska tänkvärt. Ryttaren spelar så stor roll, så bör man då verkligen ställa upp om man inte kan kontrollera hästen? (Jag vet, självklart kan det gå på hemmaplan, men att hästen på tävling inte vill, men ni ser vad jag menar.)

Tävlat igen :DI helgen var vi i skabersjö och hoppade 1 m. Fokus låg på att hålla Veleda glad och framför skänkeln, så i omhoppningen satsade jag inte. Jag kom precis utavför placering och hade nästsnabbaste tiden i grunden (utan att det ser ut att gå så snabbt). Dubbelnolla, Nöjd :)

Unghästbilder på Velle

Jag tänkte visa några av bilderna jag fick av Velles ffd ägare (och då räknar jag inte hästhandlaren där hon blev inbytad som en ägare). Visst är hon gullig! :)

Glöm inte att göra min undersökning om pannbandsmode! - behöver 13 svar till


Kunskapsinlägg?


Mysmulen :)

Hmm, jag har god lust att skriva ett kunskapsinlägg. Men om vad?
# Hovkunskap 1 - fukt
# Senskador
# Hästens matspjälkningssystem
Eller kanske något annat, vad tycker ni?

RSS 2.0