V som i...


V som i vacker
V som i vinnare
V som i Veleda


Veleda var en riktig knashest i hagen idag! Haha, som jag skrattade när hon tog min ena vintervante och ett tu tre hade hela i munnen (har det nästan på film, ska försöka ladda upp den på youtube från mobilen). Vanten var ganska slemmig efteråt...

Swisch


Jag har förresten gjort nya hål i läderna, äntligen! Foto: Andrea B.

Hallå allihopa!
Här hos mig flyter dagarna på i ett raskt men härligt tempo och idag insåg jag tat det gått nästan tre veckor utan att något hänt här på bloggen. Herrejesus!

Något som däremot inte flyter är vattnet. I skåne har det frusit på och återigen ligger temperaturen runt -10. Jag åste erkänna att jag inte beklagar mig över detta - kylan är rätt uppfriskande. Både jag och Velle fick ny energi av den friska luften under dagens uteritt. Visserligen blev det bara skritt - marken var ganska hård och dessutom dör det upp stora isfläckar lite här och var på vägarna.

Men jag ska inte misströsta. Även om en snabb galopp på ett öppet fält under sommarmånaderna är oersättlig, är även en skrittur under de mörkare månaderna mysigt, om än lite kallt...

Avelsprov avklarat

Så, då var det avklarat. Det stora avelsprovet som visserligen bara var på två sidor.

Skulle ni vara intresserade av lite avelskunskapsinlägg?


Fottning med Andrea B.

Ni minns väl min kompis Andrea B. som tagit flertalet supersnygga bilder på mig, Velle och Baltazar? Hon har bland annat följt med på tävling och fottat min headerbild.

I söndes var det dags igen! Lite snöbilder ville vi ha denna gång och här får ni se ett utval av alla underbara 250 bilder det blev.


Nya Hööks-katalogen

Nya Hööks-katalogen damp ner i brevlådan. Jag har inte hunnit bläddra så noga i den, men jag måste bara säga att omslaget är urläckert!


Snöig hageDet är mycket snö i Velles hage. Har det blåst en del är det inte lätt att få upp grinden...

Förresten, den där suddiga eltrådsgrejen som sticker ut i förgrunden är rätt irriterande..

(Går)dagens ridpass


Foto: Andrea B.

Igår var det dressyrlektion, mamma skulle rida. Alltså fixade jag iordning Vellepelle och red fram och jobbade henne en liten stund innan lektionen. Veleda gick förvånandsvärt bra så pass tidigt i passen och hon var rätt fin när mamma red också! :)

Provar pannband

Veleda visar glatt upp sitt nya Equus Pearl-pannband.
Modell lyx i mörkblått - ljus turkosmetall - vitt.Det är inte så lätt att fotta och hålla hästen samtidigt, när hästen helst vill nosa runt och fingrarna är stelfrusna...


Nya tag och vintriga bilder

Nu blir det nya tag här på bloggen! och jag inleder med lite vintriga bilder på Veleda och de andra hästarna i stallet.


Gasken


Atlas


Joy och Fia-lotta


Fölis


Veleda nosar i snön

RSS 2.0