Kära häst

Tidsinställt inlägg


:)

Tidsinställt inlägg


"Roffe-debatten"

Allas vår egen Rolf Göran Bengtsson vann Jerringapreiset - folkets pris - med 44,6 % av rösterna. Det är extremt mycket och visar att han deffinitivt är en värdig vinnare!

Trots det har man kunnat läsa en hel drös nedvärderande krönikor och artiklar, där man klankar ner på hans tal och sätt att prata, hävdar att hästen borde fått priset och gud vet allt. Oproffsigt och okunnigt av diverse journalister, som tydligt visar att de inte kan ett skvätt om ridsport (och verkar vara totalt ointresserade av att lära sig det heller). Jag trodde den extrema ridsportsdiskrimineringen, den där man som ung hästnörd fick höra otaliga hamburgarskämt etc, skulle upphöra när man blev lite äldre (ni vet ju att jag är rätt godtrogen). Men nä, tydligen inte. (Vi är dock starka, kampen har bara börjat!)

Dock finns det också vettiga journalister, värda att ge en extra ros (tro mig, jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle hylla någon för att de inte är nedvärderande!).
Läs Johan Orrenius: Visst, skämta på bara
och
Tidningen Ridsport: Delande meningar om Jerringpristagaren (ååh, och läs kommentarerna!)

Ny design!

Japp, då har jag fixat ny design igen. Denna gången är det en tillfällig "Jag är i Afrika-design!". Åååh, vad det ska bli kul!

Har ni förresten sett att jag lagt till en pepp-rad överst på headern? På förstasidan kommer det slumpas fram ett bra citat eller något annat tänkvärt, peppande och glädjande, så att man alltid blir lite glad när man kikar in här på bloggen!


"Fisk-Zappa"

Idag tycker jag att det är en härlig dag, perfekt får många leenden och skratt!
Därför bjuder jag på en bild på vår katt Zappa, fotad med "fisklins" = Fisk-Zappa.


Och för att hon inte ska bli helt förnärmad får ni en vanlig bild på henne också, så ni kan se hur fin hon igentligen är :D

Har du satt några mål inför 2012?

Om inte, kika in här om ett tag för ett inlägg med massor av tips kring målsättande!


"Det viktigaste gällande mål är att ha ett!"
Geoffry F. Abert


FörberedelserDe senaste dagarna har jag arbetat med diverse förberedelser. Jag jobbar på en affärsplan, räknar på diverse kontnader, skriver packlistor, blogginlägg (som kommer tidsinställas och publiceras medan jag är i afrika), går igenom de utländska pengar vi har och fixar tillfällig Jag är i Afrika-design (haha, headern blev rätt ball).

Dessutom håller jag på och hjälper till med renoveringen i vårt nya hus. Idag skrapade jag av en hel massa gamal tapet. Inte särskilt hästigt inte.

SUPERGLAD!!

Åh, vet ni?

Jag fick precis reda på att min ansökan om mönsterskydd på pärlpannbanden har gått igenom! Nu har jag alltså ensamrätt på att sälja mina pärlpannband.

Wiho :D Gissa om jag är superglad, haha!


En vecka kvar!

Åhh, vet ni vad jag längtar nu! En vecka kvar innan jag beger mig mot Sydafrika. Flygningen dit tar ca 20 timmar, men med lite böcker och annan underhållning kommer det nog gå bra.

Ni är en hel del som undrar lite mer exakt vad det igentligen är jag ska göra.
Jag ska till en "turist-farm" nära East London och stanna där i fyra veckor. Det blir för mig ingen semesterresa, utan jag kommer arbeta/hjälpa till med fodring, ridning, sadla upp för eventuella turister etc. Jag kommer få rida mycket: både utbilda nya och unga hästar, följa med på uteritter (bland annat en tre nätter-lång tur), bada med hästarna och så vidare. Stället ligger i/nära ett reservat så på ritterna kan man möta både det ena och det andra - dock har man kontakt med "reservatinspektörer" som håller koll på var lejonen finns.

Just nu är det sommar i Sydafrika. Alltså 20-26 grader plus (idag hade det varit 35!) och sol. Bor gör jag på gården i ett lite mindre hus kallat "The Loft" och måltiderna intas tillsammans med de övriga arbetande i det största boningshuset.

Under tiden jag är där kommer det inte bli jättemycket bloggning - jag tar inte med min dator med tanke på stöldrisker på flygplatserna i Afrika - däremot ska jag försöka låna dator/internet och hålla er lite uppdaterer. När jag kommer hem får ni räkna med bildbomb ;)

Blir ni sugna på att göra något liknande kan ni titta in på ställets hemsida (ni kan också titta på måånga fina bilder där).
Wild Coast Horseback Adventures
Ni hittar dem även på facebook

"Med passion för mental träning"

Olof Röhlander, en av mina favorit-inspiratörer, har intervjuat Kay Pollak och Lars-Erik Uneståhl - två profiler inom mental träning. De pratar om personlig utveckling, deras bakgrunder och vad man kan åstakomma med bara sina tankar. Jag råder alla som bara sitter och slösurfar att kolla in dessa två klippen, för en hel del tänkvärda saker sägs!
Dagens ridpassIdag var det en PIGG Velle som fick jobba lite. Övergångar, lite sidvärtes och fler övergångar

Gårdagens ridpassIgår trimmade jag Velle lite i paddocken och hon var jättefin! Vi tog även några skutt över ett litet, litet räcke, bara för att det är kul =)

In english: I was ridning Velle in the outdoor arena yesterday and she was very nice!

Velle!


Kaninbebisar är ju så söta!


Summering 2011, del 2

Juni

Den 1a juni tog jag studenten, vilket var riktigt roligt! Jag klarade mitt betygsmål med inga G (eller IG) och fick dessutom ett stipendium för mina "goda studieresulta"t i alla ämnen, speciellt projektarbetet. Andrea B. tog underbara sommerbilder på mig och Veleda. Vi lämnade Velle till min hopptränare för försäljning (hjärnan vann över hjärtan) och strax därefter flyttade jag till Holland och påbörjade mitt nya hästskötarjobb.


Juli

I juli hade jag en riktigt hemsk morgon, som slutade med avlivning av en gammal ponny. Jag firade midsommar för mig själv, utforskade Holland och gick nästan vilse på kuppen samt gick på en ryttarfest, där jag lärde känna en del trevliga människor. I bloggen startade jag kategorin "Mental träning" och skrev fler kunskapsinlägg, vilket var uppskattat.


AugustiI augusti konstaterade jag än en gång hur smutsig man blev av stalljobb och rykt av dammiga hästar. Jag sökte upp en ridsportsaffär och shoppade lite. Flera gånger i vackan fick jag dessutom kasta döda/halvdöda möss i gödselstacken och försöka rädda små fågelungar från att bli hundmat.


September

I september gick jag och fick massage och åkte hem till Sverige på en veckas semester. Där red och hoppade jag Velle (vilket jag saknat!), träffade nära och kära och tyvärr avlivade vi vår katt Lakrits, eftersom han hade svårt diskbråck. Vi beslöt att lämna ut Veleda på foder, eftersom det var väldigt dålig säljmarknad och jag hade börjat tänka på att komma hem tidigare.


OktoberI oktober fyllde jag 19 år, vi hade en jobbig svamp och andra irriterande småsår, hältor, trasiga frysar etc. Dessutom sa jag upp mig.


November

I november lyckades jag bli rejält biten av en häst (tur jag hade dubbla tjocketröjor), några av hästarna var helt galna i hagen och jag storstädade och packade alla mina grejer. I slutet av november åkte jag tillbaka till Sverige, efter 5 lärorika månader, tillsammans med Veledas tidigare ägare Karin och hennes man Erni. Det blev en heldag i bil, men det var väldigt kul faktiskt! Vi hälsade på Velle och jag kollade upp min arm hos läkaren.


DecemberI december har jag träffat alla nära och kära, shoppat julklappar, pluggat företagsekonomi, bakat pepparkaksstall, ridit/varit hos Velle två ggr/veckan, varit på VW Riders Tour och Flyngedagarna, bokat och fixat med min kommande Afrika-resa samt firat jul och nyår.

Summering: 2011, del 1

Mitt 2011 var året då ett livskapitel stängdes och en ny epok istället startade. Här har jag listat höjdpunkterna och andra minnesvärda händelser under mina 12 månader.

JanuariÅret började relativt lugnt. Jag jobbade vidare med mitt projektarbete, Equus Pearl UF, och diverse andra skoluppgifter, övningskörde och red såklart en hel del. Dessutom tog Andrea B. nya, fina bilder på mig och Veleda i snön, som vi för övrigt hade massor av.


FebruariI februari publicerade Hippson en bild samt lite text om pannbanden och mitt UF-företag, vi körde in unghästar på Flyinge (på bilden ser ni "min" grupps häst Hifi, som var väldigt duktig). Dessutom blev det ett besök på GHS och Velle och jag hoppade ett räcke på 140 cm, vilket vi båda tyckte var superskojj!


Mars

I Marsmånad tog jag och Velle en del placeringar på hopptävlingarna och hon betedde sig som en helt annan häst jämfört med den vi köpt - till det bättre alltså. Jag fick kanon-feedback av Ankan när jag hoppade Candide på en av våra ridlektioner i Flyinge. Dessutom tog jag mitt körkort, helt utan problem (även om jag fick möte på en dubbelfilig, enkelriktad väg, haha).


AprilI April låg bloggen och vilade, eftersom jag verkligen inte hade någon tid alls. Det var istället skolarbete, ridning och lite jobb som tog upp all tid. Jag avslutade Equus Pearl UF, efter en framgångsrik och lärorik period (det var krav på att lägga ner företagen). Jag och Veleda var på polishästträning och det var en häftig upplevelse när hon gick rakt igenom röken, trots misstänksamhet, för att hon litade på mig. Dessutom passade jag på att trilla av under en mindre framgångsrik hoppträning. (eller ja, hela månaden hade jag och Velle en liten dipp). Min underbara kanin Dojjan dog, ihälskrämd av en förrymd vakthund.


Maj

Foto: Tina F.


Maj! Ja, i maj hände det mycket och dessvärre fortsatte min bloggpaus även under denna månad. Första veckan tillbringade jag i Holland, där jag provjobbade som hästskötare i ett privat stall. Ett jobb som jag också fick. Ester födde två bebisar, där endast en överlevde. Pappa till "Melles Mirakel" är Dojjan, alltså hans sista avkomma. I Flyinge gick Flyinge Future Cup av stabeln, en nationell hopptävling som vi i klassen var med och arrangerade. Tävlingen gjode f.ö. succé! Veckan efter körde jag Veleda till Flyinge för en heldags kunskapsprov, som ledde till godkänd hästskötarexamen. Det var faktiskt otroligt kul (alla prov och test alltså)! Vi hade avslutning ("ministudent") i Flyinge, där jag fick en utmärkelse/stipendie för "God kamrat" och den mer på skojj "Flinka fingrar". Dessutom var det studentbal!

RSS 2.0