När börjar livet?



En god vän till mig brukade alltid säga "Fy vad skönt det ska bli att ta studenten! Slippa skolan och börja LEVA LIVET!"
Jag brukade svara "Jaha, så du är en zombie nu, halvdöd och bara traskar omkring här på jorden?"

Men egentligen, hur vanligt är inte detta? Många går och väntar på att det "riktiga livet" ska börja och allt blir en förberedelse. Sen, när vi utbildat oss färdigt, fått det där jobbet, hittat drömhuset, funnit kärleken, blivit framgångsrika, ja, då börjar livet. kommer vi vara sådär lyckliga vi föreställt oss.

Men varför vänta? Det kan dröja år, flera år, innan alla våra krav på drömlivet uppfylls. Varför inte börja leva nu istället och verkligen njuta av vägen till målet istället? Av resan igenom vår tid, våra upplevelser, vårt liv.

Prova att se de positiva sakerna i din tillvaro just nu och gör hela ditt livs resa till något minnesvärt, något du i äldre dagar inte kommer att ångra. För vem vill sitta där på ålderdomshemmet i missmod och inse att det där drömlivet aldrig kom, utan hela livet blev en halvdassig tillvaro där man aldrig gav 100 %. (Och, för den delen, vad finns det som hindrar en "gamling" från att leva livet?)

Så, kära läsare, se nu till att njuta av vägen till målet!
Framrutan är alltid större än bakrutan, glöm inte det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0