27/6-09 Dressyrtävling

Idag gick jag upp kl 5. Constance skulle nämligen hämta mig kvart i sex, eftersom vi skulle pa dressyrtävling. I stallet knoppade vi Montand, packade grejen och släppte ut/in nagra hästar. Vi lastade sedan Comet och Montand och akte iväg. Jag agerade hästskötare och det gick bra. Constance var jättenöjd med mig. Tävlingen gick ocksa bra, men i protokollet fran första klassenm (ungefär en svensk LA) kommenterades bara daliga saker - inget positivt alls, trots att mycket var bra. De fick 6,5 i slutpoäng (jag vet fortf inte vad det betyder). I andra klassen, kandarklassen, valde Constance att inte fa nagot protokoll.

Mellan Constances första och andra start hade vi lite lunch och tittade pa hopptävlingrna. Markus hoppade Comet och blev placerad.

När vi var itllbaka i stallet, red jag Bosza och Maxima samt longerade Liebelei. Dessutom putsade jag 6 träns och sopade hela stallet.

Pa kvällen, typ kl 22, akte vi tillbaka till tävlingen för att titta. Där var kvällshoppning och "party". Ju senare det blev, ju mer drack folk (utom jag) och det var ganska kul. De tva sista ryttarna i omhoppningen (som för den sakens skull red kl. 00.00) satsade verkligen och hade hela publken med sig. Alla hejade pa och klappade, busvisslade etc.
När hästarna lämnat banan intog ett gäg killar och tjejer den och började hoppa höjd över ett hinder. Eller, hoppade och hoppade. De mer slängde sig genom och över bommarna. Jag under hur manga blamärken de kommer ha imorgon.

Idag fick jag ett paket fran pappa innehallandes svenska tidningar, plaster, godis och räkost. Schpitzer! Dock tyckte tyskarna inte om rakosten, men det görinte mig nagot - da far jag ju ha den ifred.

Vi hörs
/melinda

26/6-09 Ridning, ridning och tävling

Jag började morgonen med att hoppa Maxima lite för Constance. Det blev inte sa högt, utan lite mer gymnastik.  Därefter red jag Bosza, det nya skimmelstoet. Hon är bara fem ar och behöver lära sig att ga  pa sparet. Det gick bra och hon försökte bara nagra ganer med diverse skit. När hon testade, satte jag mig ner och drev vidare. Efter Bosza skulle jag igentligen rida Parcival, men han hade ett sar vid sadelgjordsstaden. Istället blev det salva och longering. Lite senare kom kunder frn Oman och tittade pa Parcival. Medan Markus hjälpe dem med ponnyn, red jag fram Iskia at honom i skritt och trav.

Pa eftermiddagen blev det knoppning av Simply och tävling. Jag tror klassen var för 4-aringar, 1 m. Degato, Simply och Iskia skulle hoppade och alla blev nollor, men utanför placering. Jag hade med kameran och fottade lite. Fick nagra bra bilder samt tre väldigt bra bilder. De väldigt bra bilderna var dock pa Reinhald och hans fux.

Vi hörs
/melinda

25/6-09 Jag fick hoppa idag!

Hej!

Jag började morgonen med att hoppa Blind Date, hästen som varit skadad ochhaft boxvila. Jag skulle leda honom i ridhuset idag med träns, longerlina och handskar. Det var viktigt och de tänkte mycket pa min säkerhet. Det första Blind Date gjorde när han kom in i ridhuset var att dra gärnet, bocka och galoppera runt som en dare. Jag kunde förstas inte halla honom och efter en stund fick jag och Charlene tag pa honom. Resten gick bra.

Jag tvättade Parcival och Maxima idag, eftersom det skulle komma kunder.Sen ryktade jag och ledde runt Centanos (en av Reinhalds  hästar som vi skulle visa för kunder). Jag ryktade ocksa Comet, för han skulle iväg pa besiktning. Alltsa nagon som förmodligen vill köpa honom.

Jag fick veta att Parcivals kunder inte skulle komma, sa jag skulle rida och hoppa honom istället. Jag blev verkligen glad da, som jag längtat efter att hoppa! Constance höll lite lektion för oss och det gick bra. Vi hoppade ett räcke pa ca 1 m (han är föresten en c-ponny) och det gick galant. Constance tyckte att jag hoppade honom bra och jobbat bra idag

Vi slutade tidigt idag och jag och Charlene akte och handlade. Idag skulle jag laga mat at oss, sa jag behövde lite ingredienser. (Det verkar föresten som om jag far 50 Euro varje vecka för mat). Jag och Charlene var i 4 olika affärer, eftersom vi letade efter ett speciellt Riccolate. Tillslut hittade vi det och jag köpte tva burkar som jag ska ta med hem till sverige. Det är ett väldigt nyttigt te, som ser ut som fiskmat och smakar mint. Mums!

Pa kvällen lagade jag pasta med tonfisksas gjord pa tofisk, paprika och creme fräs med örtsmak. Till det hade vi gurka. Bade ja och Charlene tyckte att det blev jättgott. Charlene sa att om hon nagon gang inte visste vad hon skulle laga, skulle hon lada detta. Roligt! (Förresten, väldigt billig och lätt mat

24/6-09 Video och hästtvätt

Idag började jag med att tvätta Parcival. Jag knoppade även honom, eftersom han, Montand och Liebelei skulle videofilmas idag. Annat jag gjort idag är hämtat Why Not tillsammans med Patrik, longerat Why Not, ridit Maxima och putsat pokalet.

Vid lunch körde Markus och Charlene och hämtade pizza. Jag at en Hawaii idag igen. När jag hade ungefär halva pizzan kvar fick jag reda pa att jag skulle med till filmstället. Snabbt gjorde jag och Charlene iordning Liebelei,sen kom Constanse och i lastade och körde iväg. Pizzan at jag i bilen. Vi akte till en jättefin gard och det var helt perfekt fotoväder! Solen sken, himlen var bla och inga moln syntes. Det var intressant att se hur de fottade och flmade, fran vilken vilken osv. Det blev bra, resultatet kan ni se här:
http://stall-scholz.de/de/anzeige.php?inseratid=1136&seitenid=0

Vi kom hem ganska sent idag ocksa. Pa kvällen at jag, Charlene och Patrik pasta med färdig tomatsas. Mina sista pastabitar skulle jag salta lite. Jag hällde direkt fran paketet, försiktigt. Inget kom. Jag hällde lite till. Fortfarande kom inget. Tillslut vände jag paketet nästan upp och ner, och en vit, tjock stale av salt rann ner pa min pasta. Det blev inte sa gott..

Vi hörs :)
/Melinda

23/6-09 Storstädning

Idag har det storstädning. Vi möblerade om lite i sadelkammare och tvättrum, tvättade allt möjligt, putsade förster etc. Storstädade helt enkelt. Det blev ganska sent, var hemma ca 8, men trots det var det ända ganska kul. Alla hjälpte till. Andra stall hade säker latit praktikanten göa allt, men inte här. Vid middagstid kom Patrik och Fabian med mat fran McDonalds. De hade köpt massor av mat och allt möjligt. Chicken nuggets, Fiskburgare, pommes... Nagor för alla helt enkelt. Det var ganska kul och oväntat!

Vi hörs.
//Melinda

Uppdatering nr 2

Hej! Nu är bloggen uppdaterad med 6 nya inlägg om min Tysklandresna. Läs och.. ja... njut?
/Melinda

Varje güng ni ser detta meddelande vet ni att bloggen har blivit uppdaterad medan jag är i tyskland. Bäst är om du läser inläggen i rätt ordning, dvs första inlägget först etc. Leta reda pa detta meddelandet innan och läs därifran sa blir det nog bra :)

22/6-9 Flytt

Hej allihopa!

Nu sitter jag hos Charlene och bloggar. Jag flyttade faktist hit idag. Det blev lite langtraktigt hos Uve, utan tv och sa. Nu har jag bade tv, dator och sällskap. Super!

I stallet idag longerade jag Simply och Parcival. Precis som igar red Constantin lite pa Parcival etfer longeringen och sedna hoppade jag upp och övade övergangarna. Trav-galoppövergangar är de bästa övergangarna, etfersom man lösgör hästen och stora ryggmuskeln mobiliseras (den rör sig olika i trav och galopp och i övergangarna mbiliseras da muskeln). Pa eftermiddagen red jag Parcival igen, denna gangen i dressyrpaddocken. I början var han fin, men efter en stund blev han riktigt tjurskallig. Han blev en skithäst. Han bara backade, stegrade och sparkade bakut för att slippa. Constantin hade anat detta och sagt at mig att om han började dumma sig skulle jag komma tillbaka, vilken jag da ocksa gjorde. Constantin tog över och hon och Charlene longerade honom. Under tiden skrittade jag Degato pa gardsplanen. Parcival är nu omdöpt till Grisen. Han var riktigt "scheissig" idag alltsa!

Idag har jag även skrittat Comet och gjort iordning lite hästar, packat mina saker och som sagt, flyttat. Nu ska vi äta pizza.

Vi hörs.
/melinda

21/6-09 Lugn dag

Hejhej!

Idag var det bara en kund som kom och ala hästar fick ta det ganska lugnt. Hageför en del och ridning för nagra andra. Jag skrittade och travade Iskia pa morgonen och longerade sedan Parcival lite. Constantin red honom därefter, men var inte helt nöjd när hon var tvungen att avsluta. Da fick jag hoppa upp och rida en massa trav-galoppövergangar, smatidigt som jag skulle tänka vidare hela tiden. Det gick bra och han var faktist väldigt rolig. Pa eftermiddagen red jag honom pa samma sätt igen, jag vet dock inte varför.

Pa lunchen satt jag vid en dator oc svarade pa mail och uppdaterade kaninhemsidan, Mamma hade mailat att Esters ungar är 3 hanar och 1 hona (precis som förra aret!). De ska heta Wolfram, Vismut, Niob och Litium. Temat är süklart Periodiska systemet. Alla ungarna är tillsalu!

Vi hörs.
/melinda

20/6-09 Kunder, kunder och pizza

Hej allihopa!

Morgonen började lugnt. Jag och Constantin var de ända i stallet (bortsett fran en gubbe som mockade). Jag skrittade Iskia en stund och satt sedan lite pa Maxima. Constantin ville se henne med ryttare. Därefter ryktade jag 7-8 hästar och gjorde dem fina för kunder.När jag var klar kom de första och sedan var dr kunder i princip hela dagen. Jag tror det var totalt 4 familjer/intresanter som kom och alla ville se hästarna ute (uppställda), lösa i ridhuset och under ryttare, Dessutom skulle de provrida. Sista mamma-dotterparet testade 4 olika hästar, Lite tröttsamt, men jag tror nog att de gillade nagon. Maxima och SImply var populära; alla ville testa dem. Hästarna var ganska trötta när dagen var slut.

Findus longerades i longeringsridhuset idag igen och jag akte med. Findus gör framsteg varje dag och är inte lika spänd med ryttare längre. Det är spännande att se hur han utvecklas och lär sig!

När jobbdagen var slut akte jag, Charlene och Patrik till en liten turkaffär (jo, det finns sanna här ocksa) för att äta. Jag käkade Hawaiipizza och den var sa mycket godare än de i sverige! Mer tomat, mer ost, hela skinkbitar och massor av annanas. Mums! Visste ni att man här i Tyskland kan köpa Pizzabrötchen, dvs. bullar av Pizzadeg. Charlene at sanna och jag smakade en. Riktigt gott faktist.

Jag och Charlene var hos hennes häst idag ocksa. Jag ryktade Adler, som han heter, tills han glänste. Jag fick ocksa veta idag av mamma att kaninungarna har blivit könsbestämda och. Jgamaste lana en dator imorgon, för att kunna mejla tillbaka och bestämma deras namn. Dessutom maste jag uppdatera kaninhemsidan, ifall kunder vill kolla där.

Vi hörs.
/Melinda

19/6-09 Tävling och resturang

Halla allihopa!

Idag blav jag hämtad tidigt eftersom vi skulle pa tävling. Degato och Simply skulle hoppa 1 m i en klass för bara 4-aringar. Jag knoppade Simply (Flyingeflätor) och Markus+hans flickvän tyckte de var fina! Pa tävlingen gick det ganska bra. Degato nollade och fick 7,0 i resultat (jag vet inte riktigt hur de bedömmer, jag ska ta reda pa det.). Silply var lite trött och rev tre hinder. Ingen blev placerad.

När vi var tillbaka i stallet och hade släppt hästarna i boxarna, for vi alla (jag, Markus, hans flickvän Corina, Charlene, Patrik och en till som jag inte vet vem det var) till en resturang och at lunch. Jag at Spagetti bolgonese och. Gott!

Pa eftermiddagen kom det kunder. De var lite speciella. Dottern var enligt Markus lite "Tutti fritti" och mamman ville inte ha en brun häst. Jag vet inte om de gilade nagon häst vi visade upp. När de tillslut gatt satt vi pa kontoret. Jag snodde ett papper och började kladda lite. Jag ritade en häst lite mer seriöst och de andra tyckte jag var konstnärlig. Jag berättade att min pappa var konstnär och även vad han malade. Det var ganska svart att förklara landskap med vägsmärken som liksom liknar varandra. (Jag kan knappt förklara detpa svenska, de maste ses).

Pa kvallen skulle vi egentligen pa party; nagon fyllde ar. Jag avstod i sista sekund, eftersom jag inte kände för att vara uppe till eftermidnatt. Jag behövde sova.

Vi hörs
/melinda

18/6-09 Vanlig dag...

Halla allihopa!

Idag har det inte hänt nagot jättespännande faktist. Jag har ryktat den sjuke fuxen och nagra andra, longerat Montand och Liebelei, skrittat Iskia och ridit Maxima och Parcival. Dessutom akte jag med pa Findus idag ocksa. Den nya skimmeln (som igentligen kom idag, skrev fel i förra inlägget) släppte vi lös i ridhuset och därefter red Markus den et tag.

Min ridning pa Parcival och Maxima gick bättre idag. Parcival var inte lika tjurskallig idag och jag fick snabbare honom i form. Maxima red jag lektion pa i paddocken. Vi övade vidare pa "Verbindung" och "Weiter", dvs kontakt och drivning. Jag blir bättre jag med. Dessutom börjar jag fa stora sar pa ringfingrarna. Jag har bara sma nu. Plaster imorgon!

Förresten, Tyska är inte sa svart.
Volt = Volt
Skritt= Schritt
Trav= Trab
Träns = Tränse

Vi hörs
/Melinda

17/6-09 Fälttävlan och trötta fötter

Halla allihopa!

Idag har jag longerat Montand och Neas Pearl/Liebelei. jag har ocksa skrittat Iskia en stund i ridhuset. och arbetet med Findus tillsammans med Markus. Findus haller pa och bli inriden. Jag red lektion pa Maxima idag ocksa. Idag hade vi en bom mer än igar, dvs 4 st. Det gick mycket bättre! Idag var Maxima lite mer framat och lösgjord.

Det kom tva nya hästar idag. En femarig skimmel och en ponny som heter Parcival. Jag red Parcival i paddocken och han var minsann riktigt envis. Han gick emot skänkeln, var okoncentrerad och kollade pa allt annat än det han skulle. Föresten, han är 11 ar. Efter ett bra tags arbete pa volten gick han slutligen riktigt fint. Jag ska nog rida honom imorgon ocksa.

När vi var klara i stallet idag, akte jag, fabian och Patrik till en fälttävlanstävling. En av Fabians hästar skulle delta (Why Not, som ocksa ska delta i unghäst-VM/OS). Jag sag bara terrängbiten och den gick bra. Tyvärr kom de precis uanför placering.

Efter en lang dag som denna, är mina fötter trötta. Att vara instängda i ett par stallskor hela dagen är inte det roligaste. Jag har pysslat om fötterna lite, sa förhoppningsvis är de pigga ock glada imorgon.

Vi hörs.
/Melinda

Bloggen uppdaterad!

Varje güng ni ser detta meddelande vet ni att bloggen har blivit uppdaterad medan jag är i tyskland. Bäst är om du läser inläggen i rätt ordning, dvs första inlägget först etc. Leta reda pa detta meddelandet innan och läs därifran sa blir det nog bra :)

Kram

16/6-09 Nu sitter jag här och bloggar

Hej allihoap!

Just nu sitter jag hemma hos Charlene och bloggar. Hon lagar mat at oss (potatis och fisk). Även Billy är här och kanske ocksa Patrick (jag vet inte om han är här faktist). Patrik jobbar ocksa för Scholz och rider da (+att han är Fabians bästa polare). Det är lite synd om Charlene just nu...

Idga har varit en lite spännande dag. Kvart i nio skulle Charlene hämta mig. Jag väntade och väntade, men hon kom aldrig. För att fördriva tiden lekte jag med en hund, plockade sura körsbär och at min lunch. Jag smsade även med mamma och lyckades pa sa sätt fa telefonnummer till kontoret och Fabian. Jag ringde, men ingen svarade. Efter ett tag ringde Fabian upp mig och a var han paväg för att hämta mig. Det visade sig att Charlene hade skadat ryggen och var hos läkare (hon far inte jobba nagot mer under denna veckan). Sa vid 12 kom jag till stallet, 3 timmar senare än vanligt.

Jag började att rykta Nea's Pearl och ponnyn Montand. En annan beridare, tjejen Constantin, skulle rida dem. Därefter gjorde jag iordning Maxima till mig själv och sedan höll Markus lektion i ett av ridhusen. Vi hade framme lite bommar och det gick riktigt bra!

Därefter skulle vi longera Findus igen, precis som igar. Idag var vi i longeringshallen och det gick bra! Findus skötte sig fin, sa Markus undrade om jag ville rida. Jag hade varken hjälm eller väst med mig, men jag sprang snabbt och hämtade det. Findus skötte sig fint med mig pa ryggen ocksa. Han slängde sig/halvstegrade bara en gang. Vi bade skrittade, travade och galopperade och det var jättekul!

Jag har även skrittat ut Iskia dag (Markus red med pa Degato). Det blev bara skritt eftersom Iskia varl ite snorig och bara fick ta det lugnt.

När jag trodde dagen var slut och Fabian skulle köra mig hem, kom han pa att Simply skulle skos, sa jag hämtade fuxen och gick till ett annat stall. Snabbt och smidigt blev han skodd och det gick bra, även om han var lite rädd i början. en tillbaka till stallet, rykta büde Simplx och en annan häst, Comet. COmet fick även sadel och benskydd pa sig. Det skule nämligen komma kunder. När de tillslut kom, tränsade jag och vi gick ut till hoppbanan. Kunden provred ett tag och när hon var klar, hoppade jag upp och skrittade av den svettiga skimmeln. Jag tror de ville ha honom, eller i alla fall provrida en gang till. Efter det var vi klara, tva timmar senare än vanlig. Men vad gör det? Jag börjande ju sa sent.

Ja, nu sitter jag här och irriterar mig över att det inte finns narga a med ring över.. Fattar ni? Dessutom har z och y bytat plats pa tangentborten. Aja, jag kan i alla fall höra av mig  till er .)

Vi hörs.
/Melinda

Findus:
http://stall-scholz.de/de/anzeige.php?inseratid=1135&seitenid=0
Maxima:
http://stall-scholz.de/de/anzeige.php?inseratid=1133&seitenid=0
Iskia:
http://stall-scholz.de/de/anzeige.php?inseratid=1132&seitenid=0
Comet:
http://stall-scholz.de/de/anzeige.php?inseratid=1120&seitenid=0

15/6-09 Beridare och inköp

Halla allihopa!

Idag har jag ridigt det 9-ariga stoet Maxima. Hon var lite stel i början och behövde därför lite längre tid för att komma igang. Beridaren Markus, som red samtidigt, gav lite tips och i slutet gick dt ganska bra!

En annan häst, fräcke fyraariga Findus, longerade i med sadel och träns pa. Efter ett tag tog jag över linan och Markus hoppade upp. Findus tyckte inte om det och slängde sig iväg. Vi lossade linan och istället tog jag en langpisk och viftade lite med den vid Findus bok/bakom honom när han var lite olydig.

Annat jag gjorde idag var ryka hästar, sopat tak och uppfart, städat ett sküp och handlat mat. Jag, Charlene och Billy (en tjej som har privathästar i samma stall) handlade pa Lidl och vi var även i en annan GIGANTISK affär. Där fanns verkligen allt: mat, kläder, tidninger, smink, parfym etc. Det var skojj!

Vi hörs,
/Melinda

14/6-09 Runvandring och arbete

Halla allihopa!
Idag visade Charlene hela garden för mig och mamma. Vi  fick bland annat se de olika ridhusen, skrittmaskinen och de olika stallen. Vi träffade även ägarna av hela garden  samt kossorna; det tyska paret Schuckenberg. (Scholz och de andra hyr alltsa sina stall. Alla här är jättetrevliga!

Fabian pratade med mig och mamma idag och vad som gällde etc. Han berättade att jag skulle fa prova allt som ingar: rykta, rida, longera, löshoppa mm. Listan kan göras lang. En sak som jag dock inte kommer göra är mocka! Det är nagon annas uppgift, jag vet inte riktigt vems.. Jag kommer även fa ridlektioner! Alltsa kan man säga att jag praktiserar, inte jobbar.

Just nu bor jag i ett rum pa en annan ridanläggning (här kryllar av sadanna). Mitt rum ligger vägg i vägg med ett ridhus och eftersom jag har stora fönster där, har jag världens läktarplats. Om ungefär tva veckor ska jag flytta igen, till en lägenhet i Milte. Den höll pa att renoveras för tillfället, annars skulle jag bott där direkt.

I matväg kommer jag fa pengar för att själv handla och tillaga min mat. Super! Dü behöver jag inte äta äckliga saker som svamp.

Idag har jag ryktat ett gäng hästar eftersom det skulle komma kunder och titta pa hästarna. Vi har även löshoppat ganska manga av unghästarna. Dessutom har jag lärt mig flera nya ord.

Vi hörs!
/Melinda

12/6-09 Nu är jag i Tyskland!

Hej allihopa!
Nu är jag framme i yskland och allt har gatt bra, om man bortser fran en tre timmars lang bildkö och en mindre krock. Ja, vi blev faktist pkörda när vi stod i kön. Bilden bakom oss blev pakörd av bilden bakom den och rullade da in i oss. Naagra platskador senare och vi kunde rulla vidare.

Garden, dä Stall Scholz finns är jättefin och enorm!  Här finns totalt 70 hästar, 220 kor och ett helt sagverk. Charlene, som jag mejlat med, är jätetrevlig. Hon hade fixat ett rum för mig och mamma för första natten och imorgon ska jag flytta nagon annanstans. Charlene kommer hästma och lämna mig varje da.

Allt här i Milte är jättegulligt och välskött. Alla trädgadgardar, wow säger jag! Dessutom finns här hästar i varje hörn.

Gästhuset där vi bor i natt
http://www.landhaus-am-esch.de/
Vi har ett fint rum med utsikt över hästhagar och det ligger i anslutning till en hingststation. Kan det bli bättre?

Vi hörs!
/Melinda

Nu åker jag!

Hej då Sverige!

Om deras internet fungerar kommer jag få låna dator och kommer då kunna blogga och mejla till de som vill.
Jag kommer inte kunna blogga särskilt ofta tror jag, men varje kväll kommer jag skriva "dagbok",  och när jag får tid till att blogga kommer jag skriva alla dessa dagboksinlägg.


Ska jag mejla till dig om hur jag har det? Skriv en kommentar här!

Kram och hejdå!

ps: alla som har något av mina djur, pussa dem :)

Vad fort tiden går!

Hej allihopa!

Tänk vad fort tiden går! Idag är den skolavslutning och jag har klarat mitt första år på Hippologigymnasiet galant. Jag tror att jag har fått 6 MVG och 3 VG i betyg, vilken helt klart är bra.

Just nu sitter jag och tänker tillbaka till första skoldan. Tänk hur nervös man var, vad nytt allting var och spännande det var. Jag letade upp ett gammalt blogginlägg från första dagen på Flyinge:

     Snart bär det iväg. Jag ska till Flyinge med klassen idag. Stora lyxiga Flyinge kungsgård. Vad dagen kommer innehålla vet jag inte, men vi kommer få träffa både tvåorna, treorna och personalen. Det kommer bli spännande!
     Tvåor och treor? Vad snackar jag om igentligen? Jo, mitt gymnasium - hippologigymnasiet. Själv är det min andra dag idag och jag ser fram imot allt! Eller nästan i alla fall.
     Men nu måste jag dra. Skjutsen kommer i vilken sekund som helst.
Flyinge, here I come!

//Melinda

En bild på mig?


Photoshop har såklart haft ett finger med i spelet...

2 dagar kvar

Nu är det snart dags för mig att lämna Sverige!

Idag var jag på banken och fixade lite med mina konton. Jag kollade bland annat upp om mitt bankkort funkar utomlands, vilket det gjorde. Därefter var jag inne på Forex och växlade pengar.

Nu återstår bara några besök i tvättstugan samt packningen.

Åhh, vad spännande det kommer att bli!


Student 2009

Igår tog både min storebros och kaninungarna studenten.


En liten limerick

Skrev ihop en liten limerick innan svenskalektionen idag. Vad tycks?

En rar liten flicka från Wien,
var ihop med en pojke så fin.
Ja, hon var så kär,
men han var aldrig där,
för han var ett riktigt svin.

Kaninungarna

Lite bilder. Se och njut..

30/5-09. Ungarna är 6 dagar gamla.
3/6-09. Ungarna är 10 dagar gamla.
(observera kraften kisstrålarna har)Tävlingsreferat

Hej alla!

Jag och Baltazar var på Stävie idag och hoppade LB Mountain Horse Cup.

Deras gräsbana var fin och stor, och banan var ganska lång. Maxtiden låg på 70 sekunder tror jag. En del svårare vägar och linjer, men ingen ursvårt. Dock krävdes det att man var fokuserad hela tiden.

Baltazar skötte sig galant. Han sög inte riktigt tag i hinderna, men hoppade allt säkert och fint. Med tanke på att det var spekulanter och tittade på honom på tävlingen var det bra. Vi kom runt felfritt och hamnade precis utanför placering.

När resultatlistor kommit upp återkommer jag, för nu vill min brossa ha datorn igen (jag ockuperade hans).
Kram, melinda

Gamla bilder + tävling imorgon

Heej.
Imorgon blir det Stävie och regional LB, mountain horse cup.

Jag ska ta med kameran och filma :)

Tills dess, 1 år gamla tävlingsbilder:
 bz flyinge


bz flyinge

Kram

En liten länk

Hej allihopa!

Jag skulle bli glad om ni alla ville klicka på denna länken och på så vis hjälpa mig att samla poäng till mitt PointShop-konto.

http://www.pointblog.se/?go=mellebandolo

Vill ni själva bli medlemar gör ni det här: PointShop.se

Nu är jag ett ps-freak igen

Hej allihopa!

Det var länge sedan jag redigerade bilder i photo shop, men efter Stinas Header var jag helt fast igen. Nu har jag dessutom tid! Så jag fixade till en bild på Sinas Sani. Vad tycks?


Header till Stina

Hej allihopa!

Nu har jag precis fixat en header åt Stina.
http://stinaholm.blogg.se


Tänk vad man kan göra med vattenmeloner!

¨Har man inget bättre för sig, så varför inte?

För övrigt käkare jag ca 1½ kg vattenmelon till lunch idag. Mums!

2 nya spekulanter

Hej allihopa!

Nu börjar det äntligen hända lite med försäljningen av Baltazar.

Jag har kontaktat ett gäng Hästar köpes-annonser och fått svar från en 12årig tjej som var intresserad. Hon verkar vara en sån tjej som Baltazar ska ha. En som vill lära sig mer, busa lite och gosa. Vi ska bara bestämma en dag, så kommer hon och provrider.

Vi har även en annan spekulant som ska titta på Baltazar när jag tävlar till helgen. Historien bakom detta är lite spännande.
Igår ringde en bekant/vän (Eva B med Sunny) till mamma. Varför vet jag inte, men i alla fall sa mamma till henne att Baltazar var tillsalu. Hon blev ganska förvånad och berättade sedan att en på deras stall letade ponny. De hade nämligen hittat sin före detta häst död i boxen en morgon. (Den hade fått kolik, dropp, infektion i dropphålet, tillfrisknat och sedan dött.) De letade efter en häst som verkade vara precis som Baltazar.

Så nu hoppas jag ju att et går bra på tävlingen..
Kraam

Inför Tyskland...

Hejhopp allihopa!

Nu är det bara 12 dagar kvar innan jag åker. Både nervöst och spännande.

Saker att fixa till resan:
¤ Nya pikétröjor
¤ Nya ridbyxor
¤ Nya ridvantar
¤ Kolla utt möjligheter med dator och trådlöst internet utomlands

Packlista:
¤ Ridkläder
¤ Vardagskläder
¤ Sängklädsel
¤ Hygienartiklar
¤ Ordbok
¤ Pengar
ev. även minidator och bärbart internet...


Nudelsoppa vs Häst

Jag hittade ett helskönt citat på Sportpferde Schozs hemsida (dit jag ska i sommar)

"Nudelsuppe kauft man spontan, aber kein Pferd."

För er som inte kan tyska betyder det
"Nudelsoppa köper man spontant, men inte hästar"

Jag var bara tvungen att dela med mig av detta..


Bz blir ingen ridskolehäst

När åsa, från Helsingborgs ridskola, ringde idag kom vi gemensamt fram att Baltazar inte skulle passa till dem. Han har lite för långt steg och klarar inte av att hålle det lugna ridskolelunket så bra.

Aja, det är inte hela världen. Nu får vi bara ut och tävla, tipsa folk och göra lite reklar för Balten. Om vi ska hoppa för Jörgen Larsson på onsdag kan man säga det till honom också. han säljer väl hästar? Förhoppningsvis slipper jag konka runt på Bzen till hösten i alla fall.

Nä, nu ska jag göra läxa.
Kramis, mels


RSS 2.0