A crazy friday night!

Jag funderade ett tag på om jag skulle publicera detta - what happens in Kei Mouth stays in Kei Mouth - men vet ni, detta är för kul/otroligt för att inte dela här på bloggen. Och det är värt att läsa allt!

To my english readers. Use Google translate if you wanna read about a crazy friday night in South Africa. Haha, it´s worth it!

Min andra dag i Sydafrika var en fredag. "Pub friday" fick jag veta. Så efter middagen drog jag, Kirsty, Jenny och Roz iväg till Kei Mouth lilla lokala pub, The Fishermans. Ett litet råtthål kanske, inte fancy alls, men med trevliga människor! Kvällen förflöt och framåt midnatt stack Roz hem tillsammans med sin pojkvän. Vi kvarvarande tre fick låna Roz bil för vår hemfärd, när än vi ville hem.

Efter mycket skratt och lite usla biljardmatcher (vi var verkligen dåliga!) var klockan ett och vi tyckte det var dags att bege oss. Jag och Jenny gick ut till bilen - en liten blå skruttbil där man behövde trycka på säkert fem olika knappar och dra i lite olika spakar innan man kunde vrida om nyckeln (alltså allt dagens bilar gör automatiskt) - och försökte starta. Inte fick vi igång den inte.

Vi skickade in Kirsty till baren för att hämta lite hjälp, och ut vällde alla ~15 ganska fulla 35-65 åringar (japp, väldigt blandade åldrar där!). Alla som fick plats, ställde upp bakom bilen och började putta, eftersom det brukade hjälpa för att få igång bilen. Men återigen, nej, inte funkade det.  En man och hans son erbjöd sig att hjälpa oss och de hämtade sin bil, kopplade ihop den med vår med ett långt rep och började  sedan köra. Fick vi lite högre fart skulle det ju säkert gå att få igång bilen: "Jump start".

Försök på försök, men inte startade denna bil. "Omg, what an experience!" sa jag skrattandes till Jenny, som inte var lika munter. Strax därpå insåg vi att vi behövde vända bilen och föraren av den andra fungerande bilen berättade för oss att vi skulle ner för en liten stig, igenom ett buskage och därefter komma ut på den riktiga vägen.

Sagt och gjort, men mitt i denna minidjungel stannde vi. Jag och Jenny såg hur männen hoppade ut ur sin bil och drog fram vars en halvmeter lång macheteskniv. Vi tittade på varandra, mållösa. "WTF?" "This only happens in moovies" "Haha, crazy!" Det visade sig att buskaget hade växt igen och de hade fått hugga ner ett litet träd.

Vi fick dock inte igång bilen och de lämnade oss, eftersom de inget kunde göra. Jag och Jenny satt kvar i bilen och funderade. Då svischade en stor, stor bil förbi oss, för att sedan tvätnita. Ut kommer den här långa, kanske runt 40-åriga man och han vinglar mot oss, helt uppenbart med för mycket alkohol i blodet. Jenny vevade ner fönsterrutan och mannen erbjöd sin hjälp.
Jenny: "No thank, the car won´t start, so we don´t really need your help.."
Mannen: "Ooh, I can fix it!"
och han tar upp sin plånbok, letar reda på ett litet kort/Id och säger "Look, look, I´m a police. I won´t rape you!"
Verkligen betryggande!
Polisens kompis, minst lika full, kommer också och kort därpå tar mannen fram sin plånbok igen:
"Damn, I can´t find it.. Oh, here! Look, I´m a police, I won´t rape you!"

Efter lite övertalning fick vi dem att inse att faktiskt inte kunde hjälpa oss, utan istället bad vi dem att köra hem försiktigt, dricka mycket vatten och gå och lägga sig. Det hela slutade med att en av de äldsta pubbesökarna skjussade hem oss (vi kom i säng vid halv tre) och Roz lyckades starta bilen nästa morgon och köra hem den.

Haha, ja, vad ska man säga? Verkligen en minnesvärd kväll!

Kommentarer
Postat av: Jonna / tanneryttarna

Fin blogg du har! :)

2012-03-04 @ 22:36:41
URL: http://tanneryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0